VIDEO: Objašnjeno zašto je bager smeće bacio u reku

Obilne padavine koje su se pretvorile u poplave zadesile su i Novi Pazar, a prirodnoj katastrofi doprinelo je i isplivavanje deponija stvorenih pored mostova reka.
VIDEO: Objašnjeno zašto je bager smeće bacio u reku
Foto: Pixabay
Snimak koji je nastao tokom ponedeljka na obali Jošanice prikazuje bager koji sa jedne strane mosta prebacuje đubre na drugu stranu i ispušta ga pravo u reku, umesto u kamion koji bi to smeće odložilo na deponiju.
 
Smeće sa Jošanice tako je nesmetano nastavilo svoj put nizvodno.
 
"Blic" od nadležnih saznaje da takav postupak ima i svoj stručni naziv - "razmuljavanje" i da je bagerista zapravo ovim potezom sprečio dodatno izlivanje vode.
 
Najveću štetu u Novom Pazaru, izazvanu poplavama, predstavljaju upravo uništeni mostovi. A ovaj most na reci Raški (ne na Jošanici kako je to prvobitno objavljeno) spasen je, tvrde u Štabu za vanredne situacije, upravom dejstvom bageriste.
 
Kako su objasnili za "Blic", u pitanju je svojevrsno "razmuljavanje": kašika bagera treba da razbije čep koji se stvorio od mulja, nanesenih balvana i drugih gabaritnih predmeta, kako bi voda mogla da proteče, a ne da se izlije.
 
Kakpo navode, zagrabivši mulj, kašika bagera usput je pokupila i nakupljeno smeće, koga su lokalne reke prepune, a činjenica da nije odloženo na obalu ili u kamion, koji bi ga prevezao do smetilišta, opravdana je činjenicom da je u pitanju vanredno stanje.
 
"Kako bi se što hitnije reagovalo i sprečilo izlivanje reka i plavljenje kuća, angažovana je sva raspoloživa mehanizacija javnih i privatnih preduzeća i upućena na kritične tačke. U ovom slučaju se verovatno radi o bageru privatne firme koji je angažovan na čišćenju korita Raške u naselju Selakovac, kod takozvanog Hadžibulića mosta", kazao je juče za "Blic" jedan od članova Štaba za vanredne situacije.
 
On nije međutim mogao da objasni zašto je smeće ponovo bacio u reku, a ne na obalu.
 
"Verovatno je vozač u tom trenutku razmišljao samo kako da ukloni taj 'čep' koji se stvorio i spreči izlivanje Raške, bez razmišljanja da će te flaše možda negde nizvodno napraviti neki problem", kaže za "Blic" jedan od članova Štaba za vanredne situacije.
 
  • Tesic

    07.06.2019 14:14
    kao drugi to bolje, Mungos i ostala buranija:

    Vi'te 'vako paceri - koga bre briga da li neki drugi debili to rade, to nije opravdanje za vas. Ako mislite da je patriotizam "i drugi su kreteni, pa je i nama opravdano", da vam odmah porucim da vas to ne oslobadja kretenluka. Naprotiv, ako vidite da su i drugi kreteni, bas vi nemojte da budete i recite "ovako se u mojoj drzavi nece raditi". A veci je patriotizam kritikovati kretenluke sopstvene drzave i pritiskati je da radi kako treba nego reci "i drugi su kreteni". Upravo se u tome ogleda patriotizam, u brizi za svoju drzavu, a ne pljuvanjem na druge kako bi se kretenluk opravdao. Ali ono sto je neverovatno - zaista je potrebna opasna mentalna gimnastika da bi bio toliki debil da pravdas ovakvo delovanje, mnogo vise nego cak i za to sto vi nazivate "autosovinizmom". Niko nije jedva cekao da pljuje, jer se to i ne mora cekati, mi to gledamo svaki dan. Vi samo izvolite, debilisite se koliko vam dusa iste, ali nemojte drugima pricati te idiotluke. I ima mesta za uvrede, tako glupi ljudi koji su uvereni da su rodoljubi su najveca opasnost za drzavu. Ne za vlast, za drzavu. Mislim da ste ipak dovoljno pametni da uvidite razliku, ali se necu iznenaditi i da je ne vidite. Nadam se da ce mod da objavi i moj komentar iako sadrzi ruzne reci, jer i vasi komentari isto sadrze. Ako ne, neka moderise pa neka izbaci nepotrebno. Poruka je jasna i vazna. Necu da mi o patriotizmu decu uce budale koje su "ucile" u kafani umesto na fakultetu.
  • moreeee....!

    06.06.2019 23:14
    nijezlatosvestosija
    Idi da se lecis!!! Ovo je jedan od najglupljih i najneumesnijih komentara, koji sam ikad procitala!
  • mrva

    06.06.2019 18:38
    naslov: "VIDEO: Objašnjeno zašto je bager smeće bacio u reku"

    u tekstu: "On nije međutim mogao da objasni zašto je smeće ponovo bacio u reku, a ne na obalu."

    Doviđenja, prijatno, laku noć.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".