Zekić: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

Ministar kulture Vladan Vukosavljević kaže za "Blic" da "nema komentar" povodom zahteva stručnog tima dela opozicije da podnese ostavku, a članica Saveta REM Olivera Zekić da joj ne pada na pamet da to učini.
Ona napominje i da nju bira i smenjuje Skupština.
 
"Zaista bih volela da mi neko objasni tu frazu 'pasivni odnos prema dominaciji sadržaja na štetu interesa javnosti i medijskog pluralizma'. Šta znači to? Da sam pasivna prema sadržaju koji se emituje na Pinku ili onom koji se emituje na N1? Prema Kesiću, Ivanoviću ili prema Pajkiću?", rekla je Zekić.
 
Ona je dodala i da se plaši da smo mi previše neiskreno društvo da bi dobila taj odgovor.
 
"Kao što niko neće lepo da kaže - ja hoću da budem član Saveta REM, a znam da neki iz tog 'stručnog tima' hoće, nego svoje lične ambicije kriju iza, kao borbe za javni interes. O tome koliko ne znaju ništa ni o našim ovlašćenjima, ni o zakonu, mrzi me više da pričam. Dakle na pada mi na pamet da podnosim ostavku, bira me i smenjuje Skupština", istakla je Zekić za "Blic".
 
Stručni tim dela opozicije oko Saveza za Srbiju saopštio je juče preporuke i zaključke za, kako su naveli, slobodne i fer izbore, kao i za ravnopravne medijske uslove.
 
Pored ostalog, traže se ostavke ministra kulture i državnog sekretara zbog "odgovornosti za urušavanje medijskog sistema", kao i smena članova Saveta REM-a zbog neispunjavanja zakonskih obaveza.
  • White Power

    05.06.2019 10:24
    Zemlja kretena
    Gospoja, kome je suđeno da bude "okupan"-gaće mu same spadaju.
  • Srđa Zlopogleđa

    05.06.2019 10:23
    Porediti Kesića i Lava, porediti tv N1 koju mogu da vide samo pretplatnici kablovske SBB tv i pinka koji ima nacionalnu frekvenciju je ili rafinisana, ljudska glupost ili pokvarenjaštvo i licemerje kojima bi se ponosio i sam Aleksandar Martinović.
  • Pićuka

    05.06.2019 10:18
    „Podjednako je neprilična bilo kakva diskusija o novom poretku #### koja bi mogla stvoriti utisak među ##### narodima da ##### vođstvo planira da održi bilo kakav dugoročni odnos nadređenosti.“ Jozef G. (1897-1945)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija