Drobnjak: Putarina skuplja od 1. jula, kvalitet puteva takav da su prošli ispit

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak rekao je danas da je Vlada prihvatila zahtev za povećanje cene putarina za 12 odsto i da će nove cene stupiti na snagu 1. jula.
Drobnjak: Putarina skuplja od 1. jula, kvalitet puteva takav da su prošli ispit
Foto: 021.rs
Drobnjak je za televiziju Prva rekao da će novi cenovnik biti donet onda kada poslanici usvoje predlog Vlade i da će "Putevi Srbije" tih dodatnih dve milijarde dinara uložiti u održavanje puteva.
 
"Uradićemo deonice koje su loše, mi imamo plan, ne samo za dve milijarde, već za 20 milijardi", rekao je Drobnjak za Prvu.
 
Govoreći o kvalitetu puteva, Drobnjak je kazao da bi na skali od jedan do deset za srpske puteve dao ocenu 6,5 ili sedam i da su tom ocenom "prošli ispit".
 
Podsetimo, putarina od Novog Sada do Beograda umesto 210 dinara, koštaće 235 dinara. Od Beograda do Subotice, umesto 560 koštaće 627 dinara.
 
U obrazloženju Predloga navodi se da je trenutna visina putarina niža od realne vrednosti i da je poslednje poskupljenje bilo 7. januara 2017. godine. Tada je putarina povećana deset odsto u odnosu na prethodni cenovnik.
  • Lovac

    05.06.2019 18:35
    Sev.Srbija
    "Kvalitet puteva takav da su prošli ispit" nisi se ti Drobnjak baš navozao auto-putevima kroz Vojvodinu(ili Sev.Srbiju kako je od milja često nazivaš)!!
  • @Ivana

    05.06.2019 17:44
    Ufff Ivana nemoj porediti Svajcarsku i Srbiju. Nase uporedne zemlje su neke africke. Oni sebe postuju i cene a i svoju drzavu. Mi smo kao narod ovce i kogod da dodje na vlast moze da nas "zavrne" kako hoce. To su pokazali mnogi politicari od Tita, Milosevica, Djindjica, Nikolica, Tadica, Vucica,.... Probaj da zeznes nekog svajcarca i preveslas ga? Nema sanse!
  • Koviljcan

    05.06.2019 15:39
    Rekord
    Da li znate da zahvaljujuci vlasti deonica autoputa kovilj-novi sad po novom ce biti 79 dinara 11 km sto je najskuplji kilometar u evropi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija