Sudije koje su prvi put izabrane na funkciju položile zakletvu u Skupštini

Sudije, koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju na Petoj sednici Prvog redovnog zasedanja Skupštine Srbije u 2019. godini, položile su danas zakletvu pred predsednicom parlamenta Majom Gojković.
Sudije koje su prvi put izabrane na funkciju položile zakletvu u Skupštini
Foto: 021.rs
Gojković je izrazila uverenje da će novoizabrane sudije tokom mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini.
 
"Verujem da ćete suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Srbiji", poručila je Gojković, navodi se u saopštenju.
 
Sudije u skladu sa Zakonom o sudijama, pre stupanja na funkciju, polažu zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine.
  • zoro

    07.06.2019 10:07
    verujem u zakletvu
    Verujem da ćete suditi svim građanima (osim sns članovima) nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom, zakonom i dvostrukim standardima, isključivo po naredbama i diktatu velikog vođe i ostalih "časnih" dahija na vlasti.

    Ja verujem da njihova zakletva nije ništa drugačija.
    Svaka vam "čast" sudije. Unazad 6-7 godina, ste se baš pokazali.
  • Pravnik

    06.06.2019 20:17
    A sudije u sebi...
    ...jedva čekam da te vidim na optuženičkoj klupi ispred sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija