Četvoro uhapšeno zbog korupcije, među njima i direktor EPS-a u Požarevcu

Četiri osobe, među kojima i direktor požarevačkog ogranka "EPS Distribucije" uhapšene su zbog korupcije.
Četvoro uhapšeno zbog korupcije, među njima i direktor EPS-a u Požarevcu
Foto: Pixabay
Uhapšeni su 36-godišnji N.Š, direktor u požarevačkom ogranku "EPS Distribucije", koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, i 37-godišnji I.M, radnik kragujevačkog tehničkog centra "EPS Distribucije" zbog sumnje da je primio mito. Policija je uhapsila i 60-godišnjeg J.M. (60), odgovorno lice radnje "Gorionik" iz Salakovca zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i davanje mita, i 35-godišnjeg D.M, zaposlenog u toj radnji, koji je osumnjičen za davanje mita.
 
J.M. je osumnjičen da se kao ponuđač, u postupku javne nabavke za izgradnju trafostanice koju je raspisala Gradska uprava Požarevca, nezakonito dogovarao sa drugim potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća u postupcima, a i sa naručiocem javne nabavke da posao dodeli njegovom preduzeću.
 
N.Š, koji je u svojstvu direktora požarevačkog ogranka "EPS Distribucije" bio i član komisije za javne nabavke raspisane od strane požarevačke Gradske uprave, osumnjičen je da je J.M. dostavljao podatke o drugim potencijalnim ponuđačima.
 
Navodi se i da je J.M. osumnjičen i da je preko posrednika D.M. dao 100 evra I.M, zaposlenom u kragujevačkom tehničkom centru "EPS Distribucije", kako ne bi prijavio štetu na betonskom stubu EPS-a nastalu usled saobraćajne nezgode i da bez sprovedene procedure omogući izvođenje radova na zameni stuba, koje je obavila preduzetnička radnji "Gorionik".
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.