Za posao u termoelektrani plaćali dve i tri hiljade evra

Jagodinska policija uhapsila je D.J. (59) i D.T. (59) zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, kako bi zaposlili svoju decu u termoelektrani "Morava" u Svilajncu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Za posao u termoelektrani plaćali dve i tri hiljade evra
Foto: Pixabay
Uhapšeni su osumnjičeni da su se svaki ponaosob tokom 2017. i 2018. godine dogovarali sa Lj.J, koji je u to vreme bio zaposlen u termoelektrani "Morava" u Svilajncu, da zaposli njihovu decu u tom preduzeću.
 
Sumnja se da im je Lj.J. tražio 5.000 evra kako bi posredovao pri zaposlenju, što su mu osumnjičeni i dali, tako što mu je D.J. isplatio 3.000 evra, a D.T. 2.000 evra.
 
Osumnjičeni Lj.J. inače je prethodno već uhapšen zbog sumnje da je počinio isto krivično delo. D.J. i D.T. su, uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.
  • Мунгос

    12.06.2019 11:37
    Прихватам све примедбе колега коментатора.
    Посебно ми је драго што се слажу са осталим наводима у мом коментару, и нису те наводе демантовали.
  • Smešno

    11.06.2019 10:28
    @ Mungos
    Čak i da se elektrna ugasi, postoji velika verovarnoća da zaposlene preuzme neko novo JP, a carska otpremnina za slučaj otkaza svakako sleduje.
    Povrat od 5.000 eur dobija u dve tri bruto plate, računaj koliko meseci ima do 2023
  • Мунгос

    10.06.2019 23:01
    @ neki dr mr prf,
    Ова, владајућа Европска Унија.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.