Bata Živojinović dobio ulicu u Beogradu

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica u Beogradu usvojila je inicijativu da se Bojanska ulica na Crvenom krstu preimenuje u Ulicu Velimira Bate Živojinovića.
Bata Živojinović dobio ulicu u Beogradu
Foto: Youtube (Screenshot)
Povodom obeležavanja tri godine od smrti poznatog glumca, magazin "Bazar", kompanija "Borba" i zamenik graodnačelnika Beograda Goran Vesić pokrenuli inicijativu da jedna od ulica u Beogradu dobije naziv po Živojinoviću.
 
Vesić je u inicijativi naveo da je Živojinović "glumačka legenda" i da je svojim nemerljivim umetničkim i kulturnim doprinosom obeležio zlatnu eru srpske, jugoslovenske i svetske kinematografije.
 
Komisija je usvoijila i inicijativu Radio-televizije Srbije za postavljanje skulpture televizijskog voditelja, novinara i urednika Miloja Miće Orlovića, sa idejom da to bude ispred zgrade RTS u Takovskoj. Skulptura bi bila autorsko delo vajara Nebojše Savovića Nesa.
 
Na sednici je usvojena i inicijativa koju je Vesić podneo u svojstvu građanina da se podigne spomenik despotu Stefanu Lazareviću na prostoru između Gundulićevog venca, Drinčićeve i Palmotićeve ulice. 
 
Komisija je usvojila i predloge odluka za imenovanje 3.009 neimenovanih ulica u okviru projekta ažuriranja adresnog registra, i to na području Čukarice, Rakovice, Novog Beograda, Lazarevca, Barajeva, Mladenovca, Obrenovca i Sopota. U saopštenju se dodaje da su do sada dodeljeni nazivi za 1.897 neimenovanih ulica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija