Zbog greške administracije, pacijenti u Nišu skinuti sa liste čekanja iako još nisu operisani

Sa liste čekanja za operacije na Klinici za kardiologiju u Nišu skinuto je 28 pacijenata sa obrazloženjem da su "operisani", a da oni nikada nisu ni primljeni u bolnici, izjavio je načelnik klinike dr Dragan Milić.
Zbog greške administracije, pacijenti u Nišu skinuti sa liste čekanja iako još nisu operisani
Foto: Pixabay
To se, kako navodi dr Milić, desilo pre desetak dana.
 
"Ti pacijenti koji su skinuti sa liste bili su 'nevidljivi' i ne bi bili pozvani sa naše klinike za intervenciju, čime su, u suštini bili osuđeni na smrt čekajući operaciju, koja je, makar papirološki, 'već urađena'", kaže za "Blic" dr Milić i dodaje da nekome "očito smeta što je na klinici samo od početka ove godine operisano 200 kardiohirurških pacijenata sa stopom smrtnosti od oko dva odsto".
 
U Upravi Kliničkog centra Niš, međutim, navode da je slučaj odmah istražen, da je utvrđeno da je u pitanju greška jednog od aministratora koji radi na ažuriranju lista čekanja.
 
"Odmah je formirana komisija koja je ispitala slučaj, intervenisala je i inspekcija Ministarstva zdravlja. Protiv odgovornog za ovu grešku pokrenut je disciplinski postupak radi utvrđivanja odgovornosti, a svi pacijenti će biti operisani", ističu u Upravi KC Niš.
  • Foti_Fajv

    16.06.2019 09:03
    Eutanazija na srpski nacin
  • artist

    16.06.2019 08:36
    Cirkus drzava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija