Ilija Dević deseti dan štrajkuje glađu, određen mu pritvor do 60 dana

Vlasnik Autotransportnog preduzeća (ATP) Vojvodina Ilija Dević deseti dan štrajkuje glađu, ne uzima lekove i vidno je iscrpljen, saopštila je danas njegova kćerka, članica menadžmenta preduzeća Anđelka Dević.
Ilija Dević deseti dan štrajkuje glađu, određen mu pritvor do 60 dana
Foto: 021
"Prema jučerašnjim informacijama koje imamo Ilija je relativno dobro, ali vidno,vidno iscrpljen. Viši sud ništa ne preduzima: ne zakazuje se ročište, ne odlučuje se po predlogu o jemstvu, meni se još ne dozvoljava svakodnevna poseta ocu koji u 67. godini štrajkuje glađu i ne uzima lekove. O zahtevu porodice da Iliju pregleda tim lekara ništa se ne preduzima", navela je Anđelka Dević u saopštenju za javnost.
 
Ocenila je da je cilj "progona" da Iliju Devića sklone od javnosti i podsetila da je za utorak najavljeno ročište o stečaju ATP Vojvodine.
 
Dodala je da o svemu navedenom svakodnevno obaveštava Evropsku komisiju, Evropski parlament, Odeljenje za ljudska prava Evropske komisije, strane ambasade u Srbiji, Agenciju za borbu protiv korupcije i druge.
 
Viši sud u Beogradu objavio je 5. juna da je izdao nalog za privođenje Devića, jer se nije pojavio na ročištu koje je trebalo da bude održano krajem prošle nedelje, iako je dostavio dokumentaciju da je bolestan i da zbog toga nije pristupio sudu.
 
"Nije normalno da se zbog nedolaska na ročište iz zdravstvenih razloga raspisuje poternica za Ilijom Devićem. Političarima u Srbiji, pa ni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ne može se ni poziv za suđenje uručiti, pa niko od njih nije završio u pritvoru niti na poternici", kazala je ranije Anđelka Dević.
 
Dodala je da je u subotu, 8. juna, održano i saslušanje na kojem je Iliji Deviću potvrđen pritvor do 60 dana, te da je nakon toga Devićev advokat Nikola Stanojević podneo i žalbu na to rešenje.
 
Dević je na sudu već više od deset godina, a predmet ATP Vojvodina nalazi se u monitoringu Evropske unije, jer je jedini sa spiska od 24 sporne privatizacije u Srbiji gde je oštećen investitor, a ne država. Razrešenje ove afere zahteva i Evropska komisija.
  • Norma Lan

    16.06.2019 20:47
    Šta je sad?
    Jel ja čitam Kurir ili Informer? Sve mi liči na to! Botovski komentari pogotovo
  • Gajic Pesko Zoran

    16.06.2019 18:11
    Hilandarska 4
    PriHvatizacija Maje Gojkovic i bande je jasna.
    Zasto nju niko nije osudio za potpis u ime grada?
    Odgovorna je i neka se zakon postuje i do nje.
    U zatvor, oduzeti 17 stanova koje ima i vratiti Iliji
    pare i dostojanstvo.
    Uvesti BUS bas tamo da ima ovaj nas gradonacelnik malo
    mozga to bi bio potez stoljeca.

    Ajmo svi BUS neka se tamo zaustavljaju ignorirajte staru BUS stanicu
    ako imate m..a. Ma nemate. Nisu vas djaba Turci zive nabijali na kolceve.
    Sve pi.kice i kukavice.
  • skočko

    16.06.2019 15:38
    dok vlast zlostavlja bolesnog čoveka, maja bleja.
    danas je opet sramota biti srbin!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.