Bivši predsednik Albanije kritikovao Srbiju zbog lobiranja protiv Kosova

Bivši predsednik Albanije Bujar Nišani kritikovao je Srbiju zbog toga što, prema njegovom mišljenju, nije poštovala odredbe Briselskog sporazuma da ne ometa Kosovo, već je dosta uložila u moćne lobije za destabilizaciju procesa integracije Kosova u međunarodne organizacije.
Nišani je u intervjuu za Kosovapres rekao da ni u Sjedinjenim Američkim Državama, ni u Evropskoj uniji nema dilema da je Kosovo uvek podržavalo i bilo spremno za dijalog sa Srbijom, ali je Srbija omatala taj procese.
 
On je naglasio da su kosovske institucije zainteresovane za nastavak dijaloga, ali imaju pravo da razmotre izvršenje dosadašnjih sporazuma sa Srbijom.
 
Nišani je izrazio uverenje da će Kosovo uskoro ući u NATO i da niko neće moći da ga ometa u evrointegracionim procesima, zbog toga što, kako je ocenio, ometanje Kosova znači podrivanje stabilnosti regiona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija