Od 1. jula jeftiniji roming u Srbiji i regionu

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da je pred početak letnje sezone dobra vest za građane stupanje na snagu sporazuma o snižavanju cene rominga na Zapadnom Balkanu.
Od 1. jula jeftiniji roming u Srbiji i regionu
Foto: Pixabay
Matić navodi da su sniženja značajna i da će se sprovoditi fazno od 1. jula. Potpisnice sporazuma su Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija i Albanija, a dogovoreno je sa se sporazum sprovodi i na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije.
 
U prvom periodu biće snižene cene odlaznih poziva za 62 odsto a dolaznih za više od 20 odsto. Cena SMS poruka biće niža 50 odsto a prenosa podataka 87 odsto, rekla je Matić.
 
Objašnjava da sporazum važi za sve zemlje i da je jedina razlika u paketima koje korisnici imaju.
 
Navodi da je Srbija već imala sporazum sa Crnom Gorom, Severnom Makedonijom i BiH, a da je ovo dodatno snižavanje, s tim što je Albanija nova u tom paketu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.