Spomenik Mići Orloviću ispred zgrade RTS-a

Spomenik istaknutom televizijskom voditelju i novinaru Miloju Mići Orloviću biće podignut u Beogradu, odlučili su danas odbornici Skupštine grada.
Spomenik će biti podignut na inicijativu Radio televizije Srbije, a nalaziće se ispred zgrade javnog servisa u Takovskoj 10, navodi se u obrazloženju odluke.
 
Miloje Mića Orlović bio je televizijski voditelj, novinar i urednik koji je karijeru počeo kao student u radiju Studentski grad, a nastavio u Televiziji Beograd, gde je postao jedan od najpoznatijih televizijskih voditelja.
 
U istoriji srpske i jugoslovenske televizije ostaće upamćen kao prvi voditelj televizijskog dnevnika.
 
Za vreme svoje novinarske karijere radio je reportaže, intervjue i televizijske emisije, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj profesionalni rad, između ostalog, nagrade Udruženja novinara Srbije i Radio televizije Beograd.
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija