APR upozorava: Nismo slali nikakve koverte sa uplatnicama

Agencija za privredne registre (APR) upozorila je danas građane da koverte sa uplatnicom za "upis promene u Privredni Registar.rs" ne potiču od Agencije, već da je u pitanju komercijalna ponuda koja nema nikakve veze sa ovim državnim organom, niti sa Registrom privrednih subjekata koji se vodi u Agenciji, u skladu sa zakonom.
U saopštenju se navodi da se danas APR-u obratio veliki broj građana koji su primili koverte sa uplatnicama na kojima su štampani iznosi od 2.000, 3.000, 6.000 i više hiljada dinara, čija je svrha "upis promena u Privredni registar", uz koje su priloženi opšti uslovi na osnovu kojih se može uvideti da je reč o informativnoj ili reklamnoj usluzi, odnosno upisu u svojevrsni imenik koji ima komercijalnu prirodu.
 
Takođe, pojedine kompanije obavestile su APR da su im navedenu uslugu telefonom ponudila lica koja su se predstavila kao zaposleni u Agenciji.
 
Zbog toga iz APR naglašavaju da Agencija ne nudi telefonom nikakve usluge, već sa korisnicima komunicira isključivo na osnovu registracionih prijava koje primi na način propisan zakonom.
 
S obzirom da je reč o vrsti obmanjivanja javnosti koje može dovesti do nastanka brojnih štetnih posledica, iz APR ističu da će o svemu obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova.
  • Thomaa

    03.07.2019 01:01
    Prevara iz uvoza.
    Na sličan način varaju sve novoosnovane firme u Austriji i Nemačkoj još od 80 tih godina.
  • Srbin

    26.06.2019 21:22
    Komentar
    Ja mislim da ne treba svaljivati krivicu na tog nekog ko se dosetio da zaradi novac. Niko nikoga nije terao da uplacuje pare. A druga stvar zivimo u drzavi koja nas tera da na razne nacine pokusamo da zaradimo za zivot. Svaka cast onom konse dosetio. A trece ako je drzava dozvolila da se otvori takva firma svaliti krivicu na drzavu
  • Preambula

    26.06.2019 01:50
    Prevara iz Hrvatske,stigla u Srbiju. Treba pazljivo pratiti njihove medije i primetiti cete da nase politicke i lopovske bitange brzo to primene u Srbiji. Najvise se stresem kada vidim da su blokirali neki ubitacni lek,hemikaliju ili zarazeno meso. Gotovo sam ubedjen da je vec na putu u nasa skladista. Gresim ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.