Aerodrom Batajnica dobio ime po pilotu poginulom 1999.

Vojni aerodrom "Batajnica" kod Beograda preimenovan je u aerodrom "Pukovnik - pilot Milenko Pavlović" u znak sećanja na komandanta 204. lovačkog puka koji je poginuo u ratu 1999. godine, prenosi specijalizovani vazduhoplovni portal "Tango six".
Aerodrom Batajnica dobio ime po pilotu poginulom 1999.
Foto: Youtube (Screenshot)
Kako navodi taj portal, odluku o preimenovanju aerodroma doneo je načelnik Generalštaba Vojske Srbije 6. juna i već je stupila na snagu.
 
Pukovnik Milenko Pavlović bio je komandant 204. lovačkog puka Vojske Jugoslavije, a poginuo je 4. maja 1999. godine na borbenoj misiji.
 
On je poginuo iznad rodnog Valjeva u Migu-29, u borbi sa NATO avijacijom.
 
Ulica u Batajnici koja od centra tog mesta vodi do aerodroma takođe nosi ime pilota Milenka Pavlovića, a i jedan avion VS Mig-29 evidencijskog broja 18351 nazvan po njemu.
  • Alexa

    27.06.2019 08:27
    @Krompjuter
    Nažalost, moram da se složim. Kao generacije koje su došle posle, nismo dostojni svojih predaka, koje smo možda i imali priliku da vidimo i da ih se sećamo a koji su na svojim plećima izneli terete prvog i drugog rata da bi mi danas imali slobodu. Umesto toga mi danas imamo "slobodu" i svojom pasivnošću i trpljenjem zuluma poslednjih 30 godina, sa svakim izlaskom i zalaskom sunca, kaljamo njihovo ime, sećanje, lik i delo.
  • Krompjuter

    27.06.2019 06:24
    Zasto?
    Milenko, zasluzio si da te ljudi pamte. Hvala ti na svemu iskreno.
    Ako se mene pita, uzaludna je njegova zrtva, za koga, za šta, i protiv koga se borio :s
    Za sve za šta se slavni srpski vojnik bori, ogavni srpski civili obesmisle i upropaste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.