Vučić: Pre kraja godine prosečna plata 500 evra

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je u selu Sivcu da će prosečna plata pre kraja godine biti 500 evra, kao i da se najavljenim investicionim ciklusom ne odustaje od reformi.
Vučić: Pre kraja godine prosečna plata 500 evra
Foto: Pixabay
Nešto kasnije, prilikom posete Kuli, Vučić je rekao da je upravo dobio informaciju da je u prvih šest meseci suficit državnog budžeta iznosio 180 miliona evra.
 
"To je već četvrta godina da imao više na prihodnoj nego na rashodoj strani", rekao Vučić, navodeći da to omogućava rast plata i penzija.
 
"Mi nećemo ni jedne sekunde da napuštamo reforme, mi ćemo u investicioni ciklus da uđemo u dogovoru sa Svetskom bankom i Međunarodnim monetarnih fondom", rekao je Vučić, koji je u poseti Zapadnobačkom okrugu, u okviru svoje kampanje "Budućnost Srbije".
 
Mi hoćemo, rekao je Vučić, da "pravimo taj investicioni zahvat onoliko koliko pravimo rast na godišnjem nivou, da se to ne bi osetilo na visini javnog duga".
 
"Zato smo računali da možemo da uložimo za četiri-pet godina deset milijardi evra, ali za to rast mora da nam bude između četiri i šest odsto", rekao je Vučić.
 
Prema njegovim rečima, da bi tako bilo, "upravo nam je potreban investicioni zahvat, zato nam je važna i kanalizacija u Borči, Kotežu, Krnjači, i ovde u Sivcu, Kruščiću i svakom drugom mestu u Srbiji".
  • Mučenik

    30.06.2019 09:27
    АМА, БАШ ЛАЖУ!
    Господин ΛV се ухватио за плату од 500 евра као пијан плота. Он бунца више од четири године, да ће до краја сваке те године плате бити 500 евра, а изгледа да ту пада и плот и пијани. Просечна нето зарада у Србији у 2018. години износила 420 евра и била је међу најнижим у Европи, у Бугарској 457 евра, у Румунији 565, Мађарској 635 евра, Пољској 784 евра, Хрватској 802 евра, Чешкој 878 евра. Просечна нето плата у Србији износила је у априлу ове године 54.645 динара (463,10 eвра) и просечна месечна пензија у 2019. 26.327динара (223 eвра). О повећању пензија и плата утркују се свакодневно са бомбастим изјавама, а никако да их повећају. Пензије осим оне исподпросечних нису две године мрднуле, а и онако су веће но икад? Начекаће се радници тих фамозних 500 евра, биће када буде, нема и паре и јаре, jeр је земљу задужио за више од дванаест милијарде евра, а још кредити од Русије, Кине итд?
  • Sinisa

    30.06.2019 07:43
    Просек
    Неко једе купус
    Неко месо
    Просек сарма
  • Statistika

    29.06.2019 22:22
    @Kaćanka
    Pišem o realnosti, a ne tom socijalističko-komunističkom oblaku na kojem živite. U 21. veku, sa stanovništvom koje je većinom neobrazovano, država će se kotirati loše po svim ekonomskim parametrima. Posledica toga je manjak proizvodnje i inovacija i samim time manjak prihoda ili ako bolje razumete sledeću reč - siromaštvo. Novac ne pada sa neba, mora se zaraditi, a u ovom veku sa tržištem koje je globalizovano takve zemlje su i ostaće na začelju koliki god vi imali stomak.
    Svaka zemlja ima neobrazovane koji "rintaju" niže plaćene poslove, ali su im obrazovani okosnica privrede koji potom stvaraju ne samo novu tehnologiju već i potrebu za tim niže plaćenim poslovima. U zemlji u kojoj je takva većina, nema tolike potrebe kolika je ponuda i stoga će i cena takvog rada biti niža, te zato perač sudova u Srbiji nikada neće zaraditi koliko perač sudova u Nemačkoj.
    Ono što je potrebno je da se otreznite od tog netržišnog pristupa kakav smo imali dok se partija pitala za sve dok su se ostale države razvijale u tržišnoj ekonomiji, realno sagledate svoje mogućnosti i prestanete samo da tražite veće plate dok istovremeno odbijate da uzmete svoje živote u svoje ruke i uradite nešto da platu zaradite. Svako ko je obrazovan i sposoban može i u Srbiji zaraditi značajno više, opet ne koliko na zapadu ali i dalje dosta više od ove bedne prosečne plate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija