Tumbaković na klupi Srbije uz platu od 300.000 evra

Ljubiša Tumbaković biće imenovan za novog selektora reprezentacije Srbije na narednoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza, javlja Sport klub.
Tumbaković, koji ima 66 godina, na klupi Srbije naslediće Mladena Krstajića, koji je na toj poziciji bio nešto više od godinu dana.
 
Prema pisanju "Blica", Stručni odbor Fudbalskog saveza Srbije, u sastavu Nenad Bjeković, Ilija Petković, Zoran Filipović, Momčilo Vukotić i Marko Pantelić, predložiće Izvršnom odboru Tumbakovića za novog selektora.
 
Iskusni stručnjak nedavno je dobio otkaz u Crnoj Gori, pošto je odbio da vodi reprezentaciju protiv samoproglašene države Kosovo.
 
Srbija nema selektora od 13. juna ove godine kada je Mladen Krstajić razrešen dužnosti. Od tada se spekuliše sa brojnim imenima.
 
Ukoliko Izvršni odbor prihvati predlog Stručnog tima, Tumbaković će postatiti novi selektor, uz godišnju platu od 300.000 evra, piše "Mozzartsport".
 
Sednica Izvrnog odbora Fudbalskog saveza Srbije trebalo bi da se održi u nedelju ili u ponedeljak, kada bi trebalo i da se ozvaniči saradnja sa najtrofejnijim trenerom u istoriji Partizana.
 
Novi selektor će posle izbora i promocije izabrati saradnike. Šezdesetšestogodišnji Tumbaković trenersku karijeru je počeo u Radničkom iz Novog Beograda, a radio je još u Obiliću, Haitanu, Partizanu, AEK iz Atine, Al Nasru, Šandongu, Stil Azinu, Vuhanu, a od 2016. do 2019. sedeo je na klupi selekcije Crne Gore.
 
Srbija je treća u grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa 4 boda, koliko ima i Luksemburg sa utakmicom više. Lider je Ukrajina sa 10 bodova, Portugal ima 2 iz dva meča, dok je Litvanija na začelju sa jednim bodom. 
  • Nindza

    01.07.2019 22:07
    Plata 200e ali zato svaki dan gleda se fudbal. Tek se tada vidi na koji su nivo spali ljudi u Srbiji.
  • janjanin

    30.06.2019 13:08
    prosek plate
    Ja i on imamo prosek plate veci nego sto nam predednik obecava.e to ja ta nasa statistika.
  • Sloba53

    30.06.2019 09:30
    Profesionalci
    Pod hitno ukinuti profesionalni fudbal u Srbiji . Svi će biti na dobitku. Za visoki profesionalizam treba visoka , perfektna organizacija , visoki profrsionalci o velike pare. Srbija to nema , niti će imati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija