Dačić: Peru zamrzao odluku o priznanju Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Peru zamrzao odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, tako da se više ne može računati kao zemlja koja podržava Prištinu, što je veoma bitno za Srbiju.
Dačić: Peru zamrzao odluku o priznanju Kosova
Foto: Medija centar Beograd
Dačić je u Limi, nakon razgovora sa ministrom inostranih poslova Perua Nestorom Popolisiom Bardalesom, istakao da je za Srbiju značajno da uspostavi odnose strateškog partnerstva s tom državom, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 
 
"Pitanje Kosova nije najvažnije pitanje o kome treba razgovarati, u pitanju su naši strateški odnosi i naše prisustvo u regionu i iz takvog prijateljskog odnosa će proizaći i prijateljski stav u odnosu na probleme oko Kosova", rekao je Dačić.
 
On je naveo da je nekadašnja Jugoslavija sa Peruom imala izuzetne odnose. 
 
"Peru je bio jedan od naših najvećih političkih i ekonomskih saveznika u ovom regionu. Poslednjih godina došlo je do stagnacije u odnosima i to je rezultiralo time da je Peru priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", rekao je Dačić. 
 
Šef srpske diplomatije je naglasio da je Srbiji u interesu da obnovi odnose s Peruom.
  • bjood

    04.07.2019 12:36
    Nocas cu lakse spavati .
  • Milan Beskov

    04.07.2019 10:20
    Hilandarska 4
    Izvinite ko koga ovde hebe? Pa da pitamo 1.000.000 Peruanaca di je Srbija ili sta je Srbija nece znati. Koja sprdacina pa to nema nigde.
    Isto je kao lopovluk Turisticke organizacije Slovenije prije jedno 20 godina njih 25 je na racun drzave otislo u Australiju za 25 dana sa svim placenim troskovima Sydney, Brisbane itd da "promoviraju Slovenski turizam" hahahahaa znate koliko je Slovenija imala turista iz Australije od tada? Statistika koja je javna: 42 turista na godinu dana. hahahahaha ovaj je jos bolji.
  • Svoj

    03.07.2019 23:55
    Ivice, čoveče! Šta bi mi bez tebe?
    Ne, bez zaj.bancije!
    Nakon vesti da stranci iznose profit od naših ruda, da svojim parama pokrivamo FIAT-ove grozne gubitke, da ćemo za 20 godina biti stari u proseku 65 god. a to malo mladih što bude neće znati ni kojeg je pola, da svako ko ima malo uma vidi da smo u pogrešnom vozu i da su sve stanice pogrešne - ide pravo osveženje:
    PERU ZAMRZAO PRIZNANJE KOSOVA!!!
    Vau! Ima li šta lepše za čuti u ovom momentu? Ima li šta bitnije za našu budućnost?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija