Stefanović: Sve u vezi sa mojom diplomom je čisto i regularno, kao i sa doktoratom

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je optužbe lidera Saveza za Srbiju da je falsifikao diplomu fakulteta nazivajući ih "notornim lažima i izmišljotinama".
Stefanović: Sve u vezi sa mojom diplomom je čisto i regularno, kao i sa doktoratom
Foto: 021.rs
Stefanović je, upitan da prokomentariše optužbe SZS, rekao da je sve u vezi sa njegovom diplomom čisto i regularno i da je urađeno u skladu sa zakonom.
 
Ministar policije tvrdi da nije išao u London i da se školovao u Srbiji po programima koji su, kako kaže, bili zakonski odobreni od svih vlada od devedesetih do danas.
 
"Kao što su izmišljali za moj doktorat, tako će se ispostaviti i za ovo. Ovakvim pričama pokušavaju da skrenu pažnju sa ozbiljne korupcije u koju je upleten Đilas, što će se pokazati pre ili kasnije", rekao je Stefanović.
 
Dodao je da takvim optužbama Đilas pokušava da izbegne odgovor na pitanje kako se obogatio i u kakvim je mahinacijama učestvovala njegova kompanija o čemu je, kaže Stefanović, u svojim izveštajima pisala Verica Barać.
 
Stefanović je naveo da je lider SZS-a u javnosti govorio da je bogatstvo stekao u Češkoj, ali da je utvrđeno da je od poslovanja u toj zemlji zaradio 74.000 evra zbog čega se, kaže, postavlja pitanje kako je došao do 25 miliona evra.
 
Naveo je da je kroz firme koje su bile u Đilasovom direktnom vlasništvu i kroz one koje su bile povezane sa njima, prošlo 18 milijardi dinara i to u periodu dok je Đilas bio na vlasti.
 
Savez za Srbiju podneo je krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića i odgovornih sa Megatrend univerziteta zbog, kako tvrde, falsifikovanja diplome o osnovnom fakultetskom obrazovanju.
 
Lideri Saveza su na konferenciji za novinare istakli da su prijave podneli i prosvetnoj inspekciji.
 
Krivične prijave su podnete Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, a Ministarstvu prosvete je prosleđen Zahtev za inspekcijski nadzor na Fakultetu za poslovne studije Univerziteta Megatrend. Više OVDE.
  • Limanac

    11.07.2019 17:57
    @Del Boy
    “A da li znate ko je Sanja Papić? Ja znam a Vi?”

    Hajde Del, ko je?
  • Del Boy

    09.07.2019 18:34
    Déjà Vu... Na kraju
    Da li znate ko je direktor "MEGATREND INTERNATIONAL EXPERT CONSORTIUM LIMITED"?

    Sa https://beta.companieshouse.gov.uk/company/02534205/officers to je Papić Sanja, i to je kanda tačno bar po Wikipediji: https://en.wikipedia.org/wiki/Sanja_Papi%C4%87

    A da li znate ko je Sanja Papić? Ja znam a Vi?
  • Del Boy

    09.07.2019 17:46
    Déjà Vu. Pogledajte ovo...
    Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva u Vladi Srpske, nije diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, već je diplomu stekao na "Megatrend International Expert Consortium Limited" u Londonu, potvrđeno je "Direktu" u Ministarstvu energetike i rudarstva RS.

    Ako Koza laže....

    https://www.direkt-portal.com/direkt-saznaje-ministar-djokic-diplomirao-na-megatrendu/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija