Osuđen zbog tuče u kojoj nije učestvovao zbog istog imena kao osumnjičeni

Prekršajni sud u Nišu je nepravosnažno osudio 37-godinjeg A.A. iz Prokuplja, zbog navodnog prebijanja Nišlije.
Osuđen zbog tuče u kojoj nije učestvovao zbog istog imena kao osumnjičeni
Foto: Pixabay
Prokupčanin tvrdi da ne samo da nije učestvovao u tuči, već nikada nije ni bio u objektu u kojem se ona desila. To potvrđuje i prebijeni Nišlija, koji kaže da osuđeni sa napadačem ima zajedničko samo ime, objavile su Južne vesti.
Presuda sa njegovom adresom i matičnim brojem i kaznom od 30.000 dinara, uz obavezu plaćanja i svih sudskih troškova iznenadili su Prokupčanina A. A, ali i - oštećenog. Da nije učestvovao u tuči i da to nije osoba koja ga je sredinom jula 2018. godine pretukla, potvrđuje Južnim vestima i Nišlija D. I. koji je, pošto je video fotografiju osuđenog, rekao da to uopšte nije ta osoba.
 
"Ne, ovo nije taj. Mene jeste te noći fizički napao čovek koji je meni poznat i čije ime i prezime je kao i njegovo, ali je to sasvim druga osoba. Ne znam ko je ovog čoveka i zašto osudio, ali ja sa tim nemam nikakve veze, niti ga poznajem", rekao je pretučeni Nišlija.
 
Prokupčanin se izgleda našao na optuženičkoj klupi samo zato što ima isto ime i prezime kao i čovek koji se sumnjiči za napad. Sada čeka epilog žalbe.
 
"Izjavu o mom navodnom učešću u incidentu dao sam u prokupačkom sudu, a na osnovu zamolnice niškog suda da se saslušam. Bio sam začuđen kada su mi rekli šta mi se stavlja na teret, odbio sam sve navode, rekao da i ne znam gde se nalazi objekat u kome se dogodila tuča, da ne poznajem D. I. i da toga dana nisam ni bio u Nišu. To je potvrdila i moja majka", kaže Prokupčanin.
 
Ističe da posle te izjave on više nije pozivan u sud, pa je pomislio da je sve završeno.
 
Međutim, pre desetak dana mu je stiglo rešenje u kome se nepravosnažnom presudom proglašava krivim i osuđuje novčano sa 30.000 dinara, uz obavezu plaćanja sudskih troškova.
 
"Tada sam pozvao advokata i predočio mu čitav slučaj, uložili smo žalbu i sada čekamo odgovor. Nikada ni jedan prekršaj nisam napravio, oženjen sam, imam četvoro maloletne dece i ovo je veliki stres za mene i moju porodicu. Otkud je mene neko povezao i kako sam osuđen na pravdi boga, to mora neko drugi da objasni, ali i, nadam se, ispravi nepravdu", ističe on.
 
Iz niške policije su za Južne vesti rekli da će proveriti čitav slučaj, odnosno da li je bilo propusta u radu policijskog službenika i dodaju da će se odgovorna osoba sankcionisati, ukoliko se utvrde propusti.
  • LALA

    10.07.2019 09:42
    samo u smrdiji
    "... odnosno da li je bilo propusta u radu policijskog službenika i dodaju da će se odgovorna osoba sankcionisati, ukoliko se utvrde propusti...."

    Saopstenje sa one strane razuma .
    Svako ko ima i najmanji promil sanse treba da pobegne iz ove zlokobne nedodjije .
  • Dejan

    10.07.2019 08:59
    Posao
    Ovo su namerno uradili, sad ce lepo baja da tuzi drzavu i da trazi razna obestecenja, naravno sve to narod da plati iz budzeta ! Pitam li se cemu sluzi jmbg i ime oca ?
  • Mirko

    10.07.2019 08:57
    ...Braaaziiiiiiiillll...
    Odličan film "Brazil" i njegov glavni glumac, Arčibald Batl, koji je zbog insekta bio Tatl... :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija