Gradonačelnik Leskovca objavom na sajtu grada obeležio tri godine od odbrane doktorata

Trogodišnjica od odbrane doktorskog rada gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića bila je povod da se na gradskom sajtu napiše vest o tome, pišu Južne vesti.
Iako bi zvanične prezenatcije gradova trebalo da informišu građane o važnim temama iz njihovog kraja, na leskovačkom često "zalutaju" vesti o gradonačelnikovim ličnim uspesima. I dok administratori sajta u tome ne vide ništa loše, opoziciona odbornica Jelena Spirić smatra da je reč o čistoj zloupotrebi.
 
Ažurne su vesti na gradskom sajtu, ali povoda za veličanje Cvetanovića uglavnom ima u svakoj - od dovođenja stranih investitora u grad, što bi i bila vest za pohvalu, do raznih Cvetanovićevih privatnih priznanja i nagrada koje nemaju nikakvu informativnu vrednost, niti mogu uticati na poboljšanje života građana.
 
Jedna od poslednjih u nizu je "trogodišnjica odbrane doktorskog rada" kojom poručuju da politika i nauka idu zajedno, pišu Južne vesti.
 
Gradonačelnik Leskovca, doktor medicinskih nauka Goran Cvetanović, doktorirao je pre tri godine na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Nišu sa ocenom 10. Odbrani doktorske disertacije pod nazivom "Uticaj akutnih hroničnih komplikacija na kvalitet života obolelih od šećernih bolesti" prisustvovao je veliki broj predstavnika akademske zajednice, članovi porodice, prijatelji i kolege - hvale se na gradskom sajtu, a prenose Južne vesti.
 
 
Na sajtu se podseća i da je Cvetanović dobitnik nagrade Lekarske komore Srbije za najčitaniji rad u časopisu Acta medica Medianea, ali i član različitih predstavništava.
 
Da promovisanje uspeha gradonačelnika nije sporno, niti predstavlja zloupotrebu, smatraju administratori sajta. Cvetanović, kako kažu, svojim radom i uspehom daje primer mladim ljudima, zbog čega zaslužuje da se o njemu piše.
 
"Na zvaničnoj veb prezentaciji Leskovca objavljuju se uspesi brojnih Leskovčana, sportista, umetnika, naučnika, studenata, učenika. Dr Goran Cvetanović je takođe jedan od uspešnih građana Leskovca i smatramo da ne postoji razlog iz kog se i njegovi lični uspesi ne mogu objavljivati, samo zbog toga što vrši funkciju gradonačelnika", navode u saopštenju.
 
Da je Cvetanović često bez povoda glavna vest na gradskom sajtu, što je nedopustivo, smatra Jelena Spirić, opozicona odbornica u leskovačkom Parlamentu. Spirićeva smatra da su hvalospevi rezultat lošeg upravljanja gradom koji pokušavaju da se sakriju.
 
"Nakon gospodara Vučića koji se hvali odličnim prosekom na fakultetu, gradonačelnik Leskovca ide još dalje u svojoj nesigurnosti taktikom 'usta moja hvalite me kada niko drugi neće' i to korišćenjem javnih resursa. Naravno da se na gradskom sajtu ne mogu videti istine o protestima nezadovoljnih stanara naselja Dubočica, problemima malinara i voćara, nezadovoljstva roditelja rekonstrukcijom Osnovne škole 'Josif Kostić', već samo apsurdna promocija prvog čoveka Leskovca", kaže Spirićeva.
 
Dodaje i da se strah vladajuće stranke usled predstojećih izbora pojačava, te koriste sve resurse kako bi se predstavili u dobrom svetlu, ne vodeći računa o tome da li to predstavlja zloupotrebu.
 
Južne vesti podsećaju da je Cvetanovićev uspeh često tema vesti gradskog sajta - nagrada za "Džentlmena godine", pošiljka iz Hong Konga, a čak je i njegov štiglić "zaslužio" vest na zvaničnom Tviter nalogu Grada.
  • Upoznat

    12.07.2019 05:46
    Sa likom i delom
    Akutno hronicnih? Cek, ili je akutno ili je hronicno ili je akutno i hronocno? Mesko molimo te vrni doktorat i drzi se propagande, lekar ionako nikada nisi ni bio.
  • Djuka

    11.07.2019 15:42
    Aferim
    Zamislite samo tu cinjenicu da su oni u jeku mandata doktorirali: Pajtic, Stefanovic, Sapic, Cvetanovic . . . .sve i da je "zakonito" deluje besmisleno!!!
  • Pljeskovac

    11.07.2019 13:53
    Abrekukulele

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija