Dvojica Srba uhapšena na Kosovu zbog špijunaže

Kosovska policija uhapsila je juče dvojicu Srba, koji se sumnjiče za krivično delo "špijunaža", prenosi Kossev.
Dvojica osumnjičenih uhapšeni su juče u jutarnjim časovima na prelazu Bela Zemlja. Uhapšeni su srpske nacionalnosti, saopštila je danas Kosovska policija.
 
Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje.
 
Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo je "osudila zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu" hapšenjem dvojice Srba i zatražili njihovo hitno oslobađanje. Dvojica Srba uhapšena u sredu na administrativnom prelazu Končulj, su direktor OŠ 'Mladen Marković' iz Vitine, Trajan Trajković i direktor Tehničke škole u Vrbovcu Boban Dajić, navela je Kancelarija. 
 
Kancelarija ocenjuje da je to hapšenje "napad na srpski narod u Kosovskom Pomoravlju i najflagrantniji primer pravnog nasilja kojem su sve češće izloženi ugledni Srbi". 
 
Kancelarija zahteva od međunarodnih institucija da intervenišu radi sprečavanja nastavljanja "brutalne kampanje", a da se direktori srpskih škola oslobode. 
  • Pavle

    11.07.2019 18:26
    Smešno
    Ne verujem. Nemamo ministarstvo za špijunažu, a to niko ne volontira. Informacije koje bi prikupili niko ne traži.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija