Uprkos protivljenju građana, nastavljena izgradnja mini hidrocentrale u Štrpcu

Kompanija “Metkos Groupe” ne odustaje od nastavka radova na izgradnji mini hidrocentrale u mestu Obereke, u opštini Štrpce.

Jučerašnji pokušaj okupljeni meštani uspeli su da spreče, međutim, danas je ova kompanija u pratnji Specijalnih jedinica iz Uroševca i lokalnih policijaca nastavila sa započetim radovima, javlja KoSSev.

Više od 70 Štrpčana okupilo se kako bi izrazili svoje nezadovoljsto, ali ovog puta stiglo im je jasno upozorenje: “Svako ko se približi mašinama biće uhapšen i procesuiran”.

Prema tvrdnjama meštanina Štrpca Stojana Joksimovića, ova kompanija danas nije imala neophodno odobrenje kako bi nastavila radove.

"Danas je totalna demonstracija sile i plašim se da će ovo proizaći u krupnu problematiku jer se narod toliko razočarao da niti ga Srbija kontaktira, pomaže, daje zaleno svetlo, niti naši pretpostavljeni koji se samo kriju. Kažu da su uz narod, a niko neće ispred naroda da izađe. Igramo neko vrzino kolo – jedni nas šalju kod jednih, drugi kod drugih, a izgradnja se nastavlja bez ikakvog pravnog osnova", kaže Joksimović.

Dva predstavnika meštana Štrpca koji još od kraja prošle godine protestuju povodom izgradnje ove hidrocentrale danas su pozvana na sastanak na kojem će se diskutovati o izgradnji hidrocentrale.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.