Protest Jedan od pet miliona u Beogradu posvećen lažnim diplomama

Na protestu Jedan od pet miliona u Beogradu građani u šetnji su stigli od Terazija do Rektorata s ciljem da podsete na lažne diplome koje su loše za reputaciju Univerziteta u Beogradu, ali i za celokupno obrazovanje

Potpredsednica Demokratske stranke i odbornica te stranke u Skupštini opštine Vršac Dragana Rakić poručila okupljenima da su oni, kako je rekla, prava elita jer se ne plaše da dignu svoj glas u borbi za opšte dobro.

"Lažna elita su svi oni koji iz ličnih interesa ljube skute diktatoru Aleksandru Vučiću", rekla je Rakić navodeći da se Vučić "plaši jedinstva opozicije i pokušava da unese razdor, ali da u tome neće uspeti".

Ona je rekla da se "lažna diploma može dobiti u svakoj zemlji, ali da samo u Vučićevoj Srbiji sa njom možete postati ministar policije". Prema njenim rečima u svakoj normalnoj zemlji bi zbog takve afere pala vlada. "Nema pravde, zato je tražimo na ulici, bićemo tu koliko god treba dok ne vidimo leđa Vučiću i svima onima koji uništavaju Srbiju", poručila je Rakić koja je članica Asocijacije slobodnih odbornika.

Kod Terazijske česme okupljenima se obratio i Marko Radosavljević koga je na prošlom pretestu u Beogradu policija privela, zbog kako je rekao, pištaljke.

Jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" Miodrag Simović rekao je da "Vučić štiti (ministra policije) Nebojšu Stefanovića zbog njegove lažne diplome, a predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković novinara Zorana Ćirjakovića".

On je pozvao okupljene da odu do zgrade Rektorata čija je dužnost da preispita rad svih univerziteta.

  • IZNOGUD

    14.07.2019 08:21
    Hahaha...pa to je sve postojalo i za vreme vlasti DS-a....i SPS-a....a i SNS-a....Glupiranje na kub
  • Pokojni Čika Franja

    13.07.2019 22:10
    "dođu tako vreMena, kAd..."
    Lažni doktor, Siniša Mali, kao i svi slični njemu - dole s rukovodećih pozicija. Država i državnost strada kad padne u ruke neukih, "nazovi stručnjaka"... Od tolike istinske pameti, koja ogorčeno odlazi iz zemlje, predstavljaju nas ponavljači, ulizice i zgubidani, isti oni koji su oko škole obilazili i više bili izvan nje nego u njoj - Srbijo, to nisi zaslužila!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija