Tri kandidata iz Srbije u borbi za titulu najboljeg nastavnika sveta

Udruženje "Živojin Mišić" proglasilo je pobednike nacionalnog takmičenja "National Teacher Prize" koji će se boriti za titulu najboljeg nastavnika sveta u okviru projekta "Global Teacher Prize".
Prvi rezultati takmičenja za titulu najboljeg nastavnika sveta očekuju se u decembru ove godine kada će biti proglašeno najboljih 50, dok će pobednik biti izabran u martu 2020. godine u Dubaiu.
 
Kako se navodi u saopštenju Udruženja, ove godine izabrana su tri predstavnika Srbije za to svetsko takmičenje, a oni su ispunili kriterijume - upotreba inovativnog nastavnog programa koji je inspirisan metodama koji rešavaju nove izazove u budućnosti, lična postignuća, uticaj na zajedinicu.
 
Zatim, upotreba efektivnih nastavnih praksi koje utiču na kvalitet obrazovanja na globalnom nivou, razvijanje učenika kao građanina sveta, prepoznavanje njihovog rada od strane zajednice.
 
Uvidom u prijave kandidata i dostavljene dodatne materijale, komisija je odlučila da na "Global Teacher Prize" plasira nastavnicu engleskog jezika u OŠ "Stevan Jakovljević" iz Paraćina Borku Petrović, nastavnicu srpskog jezika i književnosti iz OŠ "Dr Dragan Hercog" iz Beograda Ivanu Kovačević i učitelja razredne nastave iz OŠ "Svetozar Marković" iz Leskovca Zorana Ilića.
 
Naime, projekat "National Teacher Prize" deo je projekta "Global Teacher Prize" koje organizuje Varkey Fondacija petu godinu zaredom, a Udruženje "Živojin Mišić" je partner Varkey Fondacije već tri godine.
 
Varkey fondacija nagradiće najboljeg nastavnika sveta sa 1.000.000 dolara.
  • deo demosa

    14.07.2019 09:36
    lepo
    Srecno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.