Radnici Fijata na kolektivnom odmoru od 29. jula

Proizvodnja "fijata 500 L" u Kragujevcu mogla bi da bude završena tokom sledeće nedelje, a zaposleni upućeni na plaćeno odsustvo, sve do početka letnjeg kolektivnog godišnjeg odmora od 29. jula do 19. avgusta, rečeno je Beti u Samostalnom sindikatu FCA Srbija.
Radnici Fijata na kolektivnom odmoru od 29. jula
Foto: Pixabay
U sindikatu kažu da je informacija o terminu letnjeg kolektivnog godišnjeg odmora zvanično potvrđena, dok je ona o odlasku na plaćeno odsustvo tokom naredne nedelje "nezvanična" i o tome se "samo priča".
 
Predsednik Samostalnog sindikata u FCA Srbija Zoran Marković rekao je da će radnici sigurno raditi u ponedeljak i utorak, kao i da je proizvodnja tokom radnih dana po 208 vozila u svakoj od dve smene, odnosno ukupno 416. On je dodao da, na osnovu "nekih priča", postoji mogućnost da naredne sedmice zaposleni budu obavešteni i o odlasku na plaćeno odsustvo sve do početka kolektivnog letnjeg odmora 29. jula.
 
Marković je podsetio da je Vlada Srbije kompaniji FCA odobrila mogućnost za dodatne dane plaćenog odsustva do kraja ove godine, ukupno 132 dana. Time je broj dana plaćenog odsustva povećan za još 87, pored zakonom dozvoljenih 45 dana u godini.
 
Marković je rekao da će jedan broj radnika dane odmora verovatno koristiti za obavljanje sezonskih poslova.
  • Lala

    15.07.2019 10:58
    Znaci zatvaraju lagano...
    Do sad' im sve bilo placeno,nilakvih troskova nisu imali.Verovatno bi trebalo da od sad' nesto i oni uloze je l'?
  • ssss

    14.07.2019 23:06
    lepo
    je da sindikalac marković zna šta će radnici raditi na odmoru,a ne da pita državu šta ona to radi,ili su mu poklonili kokošku da ga ugase
  • dragan perković

    14.07.2019 22:39
    A
    Otkad vlada odobrava godišnje odmore privatnoj firmi ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.