Dejanu Puzigaći 12 godina robije zbog ubistva Brisa Tatona

Dejan Puzigaća, čije je monaško ime Sava, osuđen je na 12 godina zatvora, jer je sud utvrdio da je odgovoran za smrt francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.
Dejanu Puzigaći 12 godina robije zbog ubistva Brisa Tatona
Foto: Pixabay
Prvom presudom izrečenom 2010. godine, u odsustvu je osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je Apelacioni sud smanjio kaznu na 14 godina. U ponovljenom suđenju do koga je došlo nakon što je uhapšen u Grčkoj i izručen Srbiji 2015. godine, osuđen je na 12 godina zatvora.
 
Tokom skrivanja Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava i na suđenjima se pojavljivao u monaškoj mantiji.
 
Prema presudi, grupa navijača okupila se 17. septembra 2009. u Pionirskom parku u Beogradu, odakle su, u nekoliko kolona, otišli do Obilićevog venca, gde su napali nekoliko navijača francuskog Tuluza. U metežu koji je nastao, francuski navijači su pretučeni, a Bris Taton je bačen sa stepenica u desetak metara dubok ponor. Tom prilikom zadobio je teške povrede, od kojih je 12 dana kasnije preminuo u bolnici. 
 
Suđenje je izazivalo velike kontroverze, zbog činjenice da nije utvrđeno ko je konkretno udario Tatona, a ko ga je bacio sa stepenica. Dvanaest navijača Partizana osuđeno je na osnovu slobodnog sudijskog uverenja, za učešće u grupi koja je počinila krivično delo, na ukupno 240 godina zatvora.
 
Kazne su potom prepolovljene odlukom Apelacionog suda. Dvojica od trojice organizatora, kako je navedeno u optužnici, Puzigaća i Đorđe Prelić, osuđeni su u odsustvu, ali su suđenja ponavljana nakon što su uhapšeni. Prelić je osuđen na 10 godina zatvora.
 
Osim Puzigaće i Prelića, svi ostali optuženi za umešanost u Tatonovo ubistvo pušteni su iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.
  • @Претпоставка правде

    16.07.2019 23:12
    Jeste bio kilometar dalje ko sto sam ja sad u Parizu. Evo imam 6 svedoka.

    Treba svaki dan da se zahvaljuju Bogu i pravosudju sto nisu dobili po 25-40 godina
  • Претпоставка правде

    16.07.2019 15:24
    Стефан Величковић, момак који је у то време био километар даље у Македонској, ОСУЂЕН НА СЕДАМ ГОДИНА!!!
  • Политичка пресуда

    16.07.2019 15:20
    Претпоставка правде
    Линч, силовање, насиље? Претерујете. Навијачке туче су честа појава, поготово када у групи носите обележја свог клуба и то у сред гостујућег града. То зна свако ко иде с друштвом на гостовања. Иначе, често се провлачи лаж да је Татон био сам, што није истина. Било је 10-ак Француза и 20-ак Партизановаца. Стефан Величковић је био чак у Македонској, ОСУЂЕН НА СЕДАМ ГОДИНА!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.