Poplava obustavila parničenja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu

Parnično odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu ne radi od 24. juna zbog poplave u sudskoj zgradi na Bulevaru Nikole Tesle 42a (bivša zgrada Aeroinženjeringa), do koje je došlo posle obilnih kiša.
Poplava obustavila parničenja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu
Foto: 021.rs
Rad suda je onemogućen, suđenja se ne održavaju, jer je iz bezbednosnih razloga isključena struja. Kako kažu za Tanjug u sudu, predmeti nisu oštećeni, niti uništeni.
 
Sud će ponovo početi sa radom nakon što se u potpunosti osuše poplavljene prostorije i sanira nastala šteta, mada u sudu ne mogu da prognoziraju kada će to biti. Tada će biti poznato i da li postoje oštećenja i u kom obimu na električnoj računarskoj opremi i mreži, kao i na serveru suda.
 
Trenutno se radi na sušenju prostorija u koje je prodrla voda. 
 
Uprava suda je zbog toga privremeno organizovala posao koji se tiče neodložnih i oročenih radnji sa drugih sudskih adresa i osnovnih sudova.
 
Ročišta koja su zakazana od 24. juna do daljnjeg, za sada izvesno do 21. jula, ne održavaju se pred ovim sudom, a stranke će biti blagovremeno obaveštene pisanim putem o novim terminima zakazanih ročišta, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.
 
"Sudije i sudsko osoblje iz građanske i izvršne materije, dolaze redovno na posao i preduzimaju sve radnje na predmetima u skladu sa novonastalim uslovima za rad. Takođe je organizovan i popodnevni rad u zgradi Prvog osnovnog suda na adresi Zorana Đinđića broj 104, odakle se ekspeduju i razvode odluke, zavode novi predmeti, pismeni podnesci stranka i preduzimaju sve ostale radnje na predmetima", napomenula je Stankovićeva.
 
Takođe, izdavanje uverenja iz nadležnosti osnovnog suda građani mogu zahtevati pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu i Trećim osnovnim sudom u Beogradu.
 
Uverenja o lišenju poslovne sposobnosti ne mogu izdavati do ponovnog uspostavljanja rada suda, naglasila je Stankovićeva.
  • nezavisni

    16.07.2019 15:29
    Kanda su pokrali lovu za rekonstrukciju suda U Srbiji nezavisno sudstvo, zapne na svakom koraku. Zamislite stranke , koje čekaju da im se reše predmeti i dočekaju pravdu !!??
  • Zoran

    16.07.2019 13:48
    Poplava
    Taj sud,odnosno zgrada je kupljena i detaljno rekonstruisana pre nepune tri godine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.