Novi pravilnik: Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Novi pravilnik Ministarstva unutrašnjih poslova koji stupa na snagu 18. jula, predviđa da se s brojem šasije ili motora koji je nečitljiv, zarđao ili izbledeo ne može proći tehnički pregled dok se vozilo ne podvrgne forenzičkom pregledu ili veštačenju pri MUP-u.
Novi pravilnik: Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak
Foto: 021.rs (ilustracija)
To će, kako piše "Kurir", koštati oko 30.000 dinara. Osim tih usluga, vozači ovih automobila platiće i novo utiskivanje ovih oznaka.
 
Saša Lakić iz Centra za tehnički pregled vozila objašnjava da će vozači biti vraćeni sa tehničkog pregleda čak i ako se ne može pročitati jedan od karaktera. U tom slučaju, tehnički pregled daje izveštaj s napomenom šta to tačno ne može da se vidi, a s kojim zatim vlasnici vozila odlaze u MUP.
 
"Pripadnici MUP rade taj forenzički pregled koji košta oko 5.000 dinara, a ako oni ustanove da ne može u potpunosti da se utvrdi broj forenzičkim pregledom, onda se mora obaviti veštačenje koje košta 25.000 dinara", kaže Lekić.
 
Nakon završene procedure, donosi se odluka o utiskivanju brojeva, ali tu uslugu ne obavlja MUP već za to ovlašćen tehnički pregled.
  • Djuka

    25.04.2020 13:11
    Cccccc....
    Ljudi...5 god registrujem motor..proshle god odem na tehnicki gde mi sluzbeno lice kaze da mi nedostaje jedan broj u saobracajnoj u odnosu na broj sasije motora...sta preduzeti...hvala
  • zele

    13.09.2019 20:09
    jos malo
    Dragi moji prijatelji,dok narod cuti,oni uzimaju pare i prave narod budalama.Jos malo,nece dugo.Pozdrav svima i sve ce to doci na svoje,USKORO.
  • VLADIN SLUZBENIK

    29.07.2019 17:46
    Kakva sramota,za ovu banana drzavu,to nema ni u zimbabveu da ti citaju motor,treba sedeti kuci naguzit se i cekati da ti dodju i izudaraju ti broj po bulji.Jadan smo mi narod,a ovamo samo sloga srbina spasava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija