Apel na građane da iskoriste ili otkažu termine za izradu dokumenata

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu apelovala je na građane, koji su zakazali termin za izdavanje ličnih dokumenata preko portala eUprava u nekoj od uprava policije, da taj termin i iskoriste ili ga na vreme zamene za drugi.
Apel na građane da iskoriste ili otkažu termine za izradu dokumenata
Foto: 021.rs
U saopštenju Kancelarije se navodi da je Uprava za upravne poslove u proteklom periodu primila više žalbi građana da su svi ponuđeni termini na portalu eUprava koji se odnose na zakazivanje termina za izdavanje ličnih dokumenata zauzeti i da nisu u mogućnosti da zakažu termin u roku od 14 dana.
 
Zbog toga je MUP, u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu, omogućio građanima da od 4. marta ove godine, mogu da zakažu termin za podnošenje zahteva za lična dokumenta, preko portala eUprave za narednih 60 dana, umesto dotadašnjih 14.
 
Analizom zakazanih termina za izdavanje ličnih dokumenata, Uprava za upravne poslove je utvrdila da određeni broj građana, posebno u velikim gradovima u Srbiji, ne koristi svoje zakazane termine, a pri tome ih ne otkaže na vreme na istom portalu. Time onemogućavaju ostale građane da zakažu termine na koje bi došli da podnesu zahtev za izdavanje ličnih dokumenata, ukazuju u Kancelariji za IT.
 
Dodaju da je samo u prethodnih sedam dana u policijskoj stanici Novi Beograd bio 371 zakazan termin preko portala eUprava, a nije iskorišćeno 136.
 
Nisu svi termini bili iskorišćeni ni u drugim mestima, pa u Novom Sadu od 246 zakazanih, 115 termina nije iskorišćeno, dok je u Kragujevcu bilo zakazano 245 termina, od kojih 20 nije iskorišćeno.
 
Takođe, u Pančevu je sedam termina koji nisu iskorišćeni od zakazanih 39, dok u Nišu od zakazanih 430 termina - 29 nije iskorišćeno.
 
Inače, uslugu "Zakazivanje termina za podnošenje zahteva za ličnu kartu ili pasoš" MUP je omogućio na portalu eUprava 2011. godine, a od tada je, preko portala, tu uslugu iskoristilo 1.173.984 građana.
  • Vera

    15.03.2024 11:52
    Termin
    Ja iskreno ne znam kako da otkazem termin,neda mi nijednu opciju...zakazala preko e uprave termin za narodni front,i dalje ne mogu vise da dobijem sledeci iskace mi stalno da kirisnik ima uslugu,zanima me kako otkazati gde???
  • Bacvanin

    17.07.2019 19:27
    Ns
    Ti termini su nevidjena budalastina
  • nk

    17.07.2019 15:55
    Ni ja nisam uspela otkazati...
    ...termin, već je ispalo da taj postojeći nije ni zakazan na moje ime, iako sam uredno dobila mail sa potvrdom.
    Mislila sam da su se modernizovali pa da one koji su čekali od rane zore da dođu na red vide u sistemu i sami otkažu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija