Krivična prijava protiv medicinske sestre iz Zvečanske zbog zlostavljanja i mučenja deteta

Beogradska policija je, saslušala Đ. A. (23), zaposlenu u Zvečanskoj, zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje.
Nakon saslušanja u policiji po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv nje je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila navedeno krivično delo.
 
Sumnja se da je Đ. A, koja radi u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine "Zvečanska", krivično delo izvršila nesavesnim radom i ophođenjem suprotno pravilima te ustanove prema dvogodišnjem dečaku o kome je bila dužna da se stara.
 
Ranije u petak, zaštitnik građana je saopštio da je pokrenuo je postupak kontrole rada Zvečanska, posle informacije i video snimka nasilja zaposlene u Centru nad maloletnim detetom, koji su objavljeni u medijima.
 
Direktor Zvečanske Zoran Milačić doneo je rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka medicinske sestre Đ. A. nakon anonimne prijave da se neadekvatno ponašala prema deci. Na društvenim mrežama i u medijima u četvrtak se pojavio snimak na kojem se vidi da medicinska ulazi u sobu sa bebama i drži telefon u rukama, iako to nije dozvoljeno.
 
Dete drži neprikladno, za jednu ruku, i gotovo ga baca u krevetac.
 
Zatim se na snimku vidi kako telefonom snima drugu bebu, što je takođe zabranjeno, i nastavlja da radi nešto na mobilnom telefonu.
 
Direktor Zvečanske je o slučaju informisao resornog ministra Zorana đorđevića, koji je poručio da svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni.
  • Nikola rosric

    07.10.2020 22:41
    Tata me muči
    Nemam reči
  • Tamara

    19.07.2019 22:16
    Uzas
    Ja ne mogu da verujem da ovakvi ljudi postoje. Jadna decica, sede u krevecima kao u zatvoru. Pa tu treba da rade najplemenitija bica i brizni ljudi. Nije mi dobro kada gledam ovaj snimak. Debelu kaznu i zabranu rada treba da dobije ova zena. Reci nemam. Ova deca su zeljna ljubavi... Dusice mile
  • nek gori u paklu

    19.07.2019 18:42
    Kako neko koze ovako da se ophodi prema sirocicima? Ova zena je cisto zlo! Umesto da im pruzi negu i ljubav ona se izivljava.

    Strasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.