Vučić: Ostavka Haradinaja politički trik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija mora da reaguje smireno, odmereno i bez euforije, nakon poziva Haškog tribunala da sasluša kosovskog premijera Ramuša Haradinaja kao osumnjičenog za ratne zločine.
Vučić je u obraćanju javnosti rekao da je ostavka Haradinaja na mesto predsednika kosovske Vlade zbog poziva na saslušanje "politički trik" kojim može da dobije još veću popularnost i da "pregazi svoje političke protivnike i postane junak koji se bori za jedinstveno celovito Kosovo, a svi ostali nedostojni vodje koji ih vodi u svetlu budućnost".
 
"Naša su predvidjanja da će otići sledeće nedelje u Hag i da će ga odmah pustiti, posle 48 sati, da će se vratiti kao veliki heroj albanskog življa na Kosovu i njegova popularnost će se udvostručiti, a popularnost njegovih protivnika padati. Čak i ako bi pokušali da pronadju nekog drugog, mandat koji nije po volji Ramuša Haradinaja neće biti moguć", rekao je Vučić.
 
Kako kaže, želi se obezbediti ubedljiva pobeda "najtvrdjoj albanskoj opciji" na izborima koji će se održati krajem septembra ili u oktobru na Kosovu. Vučić je naveo da se Srbija zalaže za dijalog sa Prištinom, te da će još snažnije insistirati na nastavku dijaloga i ukidanju taksi.
 
Grubješić: U EU iznenađeni ovom odlukom
 
Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić rekla je da ostavka Ramuša Haradinaja može da otvori prostor za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, ali može i da zakomplikuje stvari, jer je pitanje da li će Hašim Tači ići na rekonstrukciju vlade ili na prevremene izbore. Navela je da će reakcije uslediti, a da izjava portparolke EU govori da su bili iznenađeni ovom odlukom.
 
Kako je istakla, bolji poznavaoci prilika kažu da je kosovska vlada već duže vreme bila u krizi i da se o Specijalnom sudu za zločine OVK i o mogućim ljudima koji će biti pozvani govorilo već duže vreme, tako da za njih, kaže, nije iznenađenje.
 
"Ne treba zaboraviti da Haradinaj ide kao osumnjičeni i da je već dva puta išao u Hag i bio oslobođen", rekla je Grubješić.
  • VladaN

    21.07.2019 15:43
    Sledi njegov..
    ... primer i posegni za istim trikom da ne dočekaš da te gradjani motkom oteraju.
  • Dzo

    21.07.2019 12:26
    Bas kao i ti Vucicu baca trikove i manipulacije, dok narod bedan, jadan i siromasan veruje tvojim i njegovim hipnotisanjem.
  • Sombrero

    21.07.2019 02:54
    Kakav trik!
    Provalili smo trik, predsednik nije, niti je ikada bio glavni lik!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija