Dečaka iz Srbije vetar oduvao na pučinu na moru u Grčkoj, i spasiocu bila potrebna pomoć

Nesvakidašnja drama odigrala se juče u popularnom grčkom letovalištu Toroni, na Halkidikiju, kada je vetar dečaka iz Srbije od nekih sedam-osam godina, koji se nalazio na dušeku, odvukao na pučinu tako da čak ni spasioci nisu mogli da mu priđu.
Dečaka iz Srbije vetar oduvao na pučinu na moru u Grčkoj, i spasiocu bila potrebna pomoć
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Prema rečima očevica, turiste iz Srbije koji je na letovanju u ovom grčkom gradiću, voda je bila mirna i bez većih talasa, ali je bilo vetra. Dete se kupalo na par metara od obale na gumenom dušeku na naduvavanje.
 
"Vetar je malo po malo dete nosio na pučinu, kada je ono počelo da doziva već je bilo pedesetak metara od obale, ali zbog snage vetra niko nije uspeo da mu priđe", ispričao je svedok ovog događaja Đorđe O. i dodao da je samo nekoliko trenutaka bilo potrebno da vetar odvuče dete "više od 100 metara od obale".
 
U tom trenutku je u vodu skočila devojka spasilac. Međutim, kako Đorđe O. navodi, ona je posle nekih 100 metara brzog plivanja "izgubila snagu" tako da je i njoj bila neophodna pomoć, a za to vreme "dečak je već bio dosta daleko od svih kupača i obale".
 
"Pored kućice za spasioca bio je čamac i konačno su se neki Grci sa plaže pribrali i uspeli nekako čamcem da dođu prvo do devojke, a onda i do dečaka", objašnjava Đorđe O. i dodaje da je cela akcija spasavanja trajala najmanje 20 minuta.
 
"Da su sa čamcem zakasnili minut ili dva, pitanje je šta bi bilo", dodao je Đorđe O.
 
Na kraju, dečak je izvučen na obalu živ i zdrav, dok je devojci-spasiocu bilo neophodno ukazati medicinsku pomoć.
 
Kako objašnjavaju u Fejsbuk grupi "Sitonija na dlanu", plaža u Toroniju je veoma lepa, ali posle divnog plićaka brzo nailazi dubina i roditelji moraju da budu veoma oprezni sa svojim mališanima.
  • Milana

    21.07.2019 08:36
    Deca bez nadzora
    Gde su u celoj priči roditelji deteta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.