Kineske kompanije zainteresovane za razvoj 5G mreže u Srbiji

Ministar uprave za digitalni prostor Kine Džuang Žungven rekao je juče u Beogradu da su vodeće kineske kompanije zainteresovane za učešće u razvoju 5G mreže u Srbiji.
Kineski ministar je to rekao na sastanku s ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem.
 
Ljajićevo ministarstvo je saopštilo da je Žungven istakao spremnost Kine i za pomoć u razvoju digitalne ekonomije, da bi u toj oblasti Srbija postala lider u Jugoistočnoj Evropi.
 
Prvi takav projekat biće sprovođenje programa "pametnih gradova" u Nišu iduće godine, a kasnije i u ostalim većim gradovima u Srbiji.
 
Ljajić je izrazio zadovoljstvo saradnjom, navodeći da je jedan od najvidljivijih rezultata postavljanje mreža optičkih kablova Telekoma Srbija u saradnji s kineskom kompanijom Huavej, što će omogućiti da 750.000 domaćinstava u Srbiji dobije najbrži mogući pristup internetu.
  • Voja

    23.07.2019 14:32
    5G
    Novu tehnologiju svi pametni pažljivo implementiraju.Čak SAD je pustio 5G samo u neke regije,pošto sve to zahteva period istraživanja.Sa druge strane potpuno je suludo uvoditi tu tehnologiju preko Huawei, kompanije koja trpi ogromno gubitke i ima neizvesnu sudbinu.Retko ko se ne pita zašto jedan Japan bira Nokia pre Huawei....
  • Zoja

    23.07.2019 09:34
    Unistavanje...
    Da li gospoda koja planira uvodjenje 5G mreze zna posledice iste za stanovnistvo???Niko normalan ovo ne bi trebao dozvoliti dok se ne sagledaju posledice u zemljama koje su vec uvele 5G!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija