Osumnjičeni za krađu kažu da su uzeli mač sa spomenika samo da ga pogledaju

U Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su sva trojica osumnjičenih za krađu mača sa spomenika Sibinjanin Janku u Zemunu, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode.
Oni su u svojoj odbrani priznali da su uzeli mač, tvrdeći da nisu hteli da ga ukradu, već "da ga pogledaju i sutra ujutru vrate u opštinu da ga neko ne bi ukrao".
 
M.Č. (20), J.S. (20) i B.M. (25) terete se za krađu mača koji je bio sastavni deo spomenika, u noći između 30. i 31. jula. M.Č. i J.S. su uhapšeni neposredno nakon toga, dok je B.M. uhapšen danas.
 
Tužilaštvo nije tražilo da im se odredi pritvor, jer osumnjičeni nisu ranije osuđivani, priznali su, a mač je vraćen, ali nastavlja krivični postupak i saslušava svedoke i predstavnike opštine kao ostećene, rekao je portparol tužilaštva Ivan Marković.
 
Osumnjičeni su studenti od kojih jedan arhitekture, a jedan vajarstva, a sumnja se da su bili pijani.
  • Realista

    02.08.2019 08:43
    Realnost
    Znači ako uzmem nečiji auto, da ga malo pogledam (isprobam), pa ga vratim na parking ispred opštine to nije krađa, nego samo moja želja da vidim kako je u tom autu.
    Ja bih time verovatno dobro delo jer je parking ispred opštine sigurno sigurniji od krađe, nego tamo gde je auto bio parkiran.
    Nema veze što će vlasnika da strefi srčka, što je možda trebalo da odveze bolesno dete,...
    Za vlasnika to nije usluga, nije pozajmica nego kratko i jasno krađa.
    Znači da počinilac treba da bude kažnjen.
  • Sova

    02.08.2019 05:38
    Pod mač bato
  • Novosađanka

    02.08.2019 00:49
    Još rađaju majke Obiliće!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.