Iz Havane doneo pun kofer kubanskih cigara, uhvaćen na beogradskom aerodromu

Carinici su u saradnji sa policijom na beogradskom aerodromu sprečili pokušaj jednog putnika da u prtljagu prenese 1.900 kubanskih cigara.
Iz Havane doneo pun kofer kubanskih cigara, uhvaćen na beogradskom aerodromu
Foto: Pixabay
Neprijavljene cigare pronađene su kod putnika koji je doputovao iz Havane, preko Paname i Frankfurta, a kada je preuzeo prtljag uputio se ka zelenom kontrolnom prolazu koji je namenjen za putnike koji nemaju ništa da prijave.
 
Nakon detaljnog pregleda, u prtljagu 36-godišnjeg Beograđanina carinici su našli oko 2.000 kubanskih cigara, iako je prema važećim propisima dozvoljeno preneti svega 50 komada, saopštila je Uprava carina.
 
Među otkrivenim cigarama bilo je najviše onih bez robne marke, 500 komada i cigara "monte kristo" još 500 komada, ali su se tu našle i cigare "Romeo i Julija" 200 komada i čak 700 raznih vrsta cigara marke "kohiba" od kojih su neke i iz ograničene serije iz 2017.
 
Na pitanje zašto je sa tolikom količinom cigara ušao u zeleni kontrolni prolaz, putnik je rekao da nije znao da treba da uđe u crveni i prijavi robu koju nosi sa sobom.
  • Nepušač

    03.08.2019 22:17
    Ne diraj carevo!
    Carinici očigledno nisu dobili informaciju na vreme.
    Sad će neko morati da ih vadi iz magacina i da se otkuca kobajagi carinsko rešenje o postupku...
    Ali, pohvalno!
    Epohalno otkriće srpske Carine koje je unapredilo ovu državu - samo tako!
    U rat protiv gadnih kubanskih komunističkih cigara...
  • Dzo

    03.08.2019 19:24
    Tompusi za Dacica. Nije ni cudo sto ga zovu mali Sloba.
  • kuzze

    02.08.2019 19:59
    nije znao
    ni kako i šta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.