Antonijević: Sastanak vlasti i opozicije bio konstruktivan, do kraja meseca biće održan još jedan susret

Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo izjavio je za N1 da je sastanak vlasti i opozicije na Fakultetu politčkih nauka bio konstruktivan i da veruje da je moguće doći do zajedničkih zaključaka u vezi sa izbornim uslovima. Definisane su četiri teme dijaloga i do kraja avgusta biće organizovana još dva okrugla stola, najavio je on
.Antonijević je u Danu uživo TV N1 objasnio da je sastanak održan na inicijativu Fondacije za otvoreno društvo i Fakulteta političkih nauka, i da nije bilo nikakvih pritisaka sa strane - niti od pomoćnika američkog državnog sekretara Metjua Palmera, niti od Evropske unije, niti od predsednika Francuske Emanuela Makrona - kako se to spekuliše u javnosti.
 
Sastanak je bio zatvoren za javnost, ali nije bio tajan, rekao je Antonijević ističući da je svako tog dana na FPN-u mogao da vidi obaveštenje da se održava okrugli sto o izbornim uslovima.
 
"Očigledno je (...) da je poziv uspeo da proizvede da imamo tri sata debate, da u poprilično mirnom tonu svi argumenti budu izneti, da CRTA, CeSID i Nacionalni demokratski isntitut iznesu svoje preporuke (...) I uspeli smo da dođemo do zaključka o kojima svi oni koji su bili u prostoriji žele da razgovaraju", rekao je Antonijević, precizirajući da definisane teme narednih sastanaka: finansiranje političke kampanje, mediji, birački spisak i biračko pravo građana.
 
Najavio je da će do kraja meseca biti održan još jedan susret na kojem će se razgovarati o medijima, i na kojem se, kako je reka, očekuju najveća neslaganja dve strane.
 
Priznao je i da je Fondacija napravila određene greške u organizaciji sastanka, jer su pozivi na okrigli sto bili upućeni i SPS-u, DSS-u i LSV-u, ali su zbog tehničke greške ti i-mejlovi završavali u "spamu".
 
Antonijević je rekao da su razgovarali i sa pokretima koji bi trebalo da budu informisani o toku dijaloga i donetim zaključcima, ali da su odlučili da na samom okruglom stolu učestvuju stranke koje su prisutne u Skupštini Srbije i Skupštini grada Beograda.
 
Objasnio je i da se okrugli stolovi održavaju po "Četam haus" pravilima, što znači da se na zatvorenom forumu razgovara sa onima koji donose odluke, ali da se ta pitanja kasnije ne iznose u javnost.
 
"Možete govoriti o temama, zajedničkim zaključcima, ali da se ne govori ko je na koji način reagovao", objasnio je Antonijević.
  • Srbin Bacvanin

    03.08.2019 09:31
    Kad i iza vlasti i opozicije stoji isti gazda...Sonja Liht...
  • White

    03.08.2019 06:57
    Sve ovo je jedna velika igranka,za narod ide jedna prica.
  • dragan perković

    03.08.2019 06:07
    A
    Dogovor sa narodom više ne važi.Izfali ste nas.A ova fondaciju finansira vlast.Narod kaže-nikakvi razgovori dok vlast ne sprovede minimum uslova.Ko se od "opozicije" pojavi izbaciti ga iz opozicionog saveza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.