Mihajlović: Predložiću da po ugledu na Švajcarsku otvorimo igraonicu u svakom putničkom vozu

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, iniciraće da Srbija, po uzoru na Švajcarsku, uvede igraonice za decu u putničke vagone.
Mihajlović: Predložiću da po ugledu na Švajcarsku otvorimo igraonicu u svakom putničkom vozu
Foto: 021
"Iako je još dosta posla pred nama, već danas pruge koje su rekonstruisane drugačije izgledaju, i želimo da privučemo još više putnika da putuju vozom", rekla je Mihajlovićeva gostujući na TV Hepi.
 
Govoreći o modernizaciji železnice, Mihajlovićeva je rekla da će brza pruga Beograd-Budimpešta na teritoriji Srbije biti završena za oko dve, dve i po godine.
 
"To će biti prva pruga za brzine od 200 kilometara na sat na ovim prostorima", rekla je Mihajlovićeva.
 
Švajcarska je uspela od 2004. do 2014. godine da poveća broj korisnika javnog prevoza za 30 odsto. Čak 82 odsto vožnji nosi voz. Jedan od aduta je "porodično prijateljsko" okruženje. U praksi, klinci dok putuju vozom mogu da se spuštaju i niz tobogan.
  • Kaćanka

    06.08.2019 20:03
    @PP
    Jao nasmeja me do suza....Zorana Terezija Kesovija....
  • preporuka

    06.08.2019 10:54
    osvrni se na mene
    za Mihajlović i ostale zainteresovane, u nedostatku taze vesti o stanju u unutrašnjem i međunarodnom putničkom saobraćaju, jer njoj očigledno ne fali što negde uopšte nema saobraćaja dok joj fale igraonice u vozovima
    https://balkanrailwaynews.blogspot.com/2018/07/srbija-red-voznje-srbija-voza-2018.html
  • quoi?

    06.08.2019 00:30
    strašno
    železnicu ništa gore nije moglo da snađe od Mihajlovićke, čak ni onaj Simonović od Grocke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".