Kupovina polovnjaka i dalje dominantna

Za prvih šest meseci 2019. godine u Srbiji je kupljeno 5,88 odsto više putničkih vozila nego lane, odnosno 18.087 automobila, dok je rast prodaje lakih komercijalnih vozila gotovo 35 odsto.
Kupovina polovnjaka i dalje dominantna
Foto: 021.rs
Zanimljivo je da kupci novih automobila sve češće kupuju benzince, koji sada troše manje nego ranije i jeftiniji su za održavanje, piše Dnevnik. 
 
Ipak, još se ne zna da li će rast kupovine novih vozila uticati na smanjenje starosti ukupnog voznog parka u Srbiji, koja iznosi 17 godina.
 
Što se tiče polovnih vozila, za prvih šest meseci ove godine uvezeno ih je 75.527. Zbog male kupovne moći, polovnjaci se rado kupuju, ali kada su u pitanju vozila starija od 15 godina, ona mogu negativno da utiču na životnu sredinu. 
 
U prvih šest meseci u našu zemlju je uvezeno više od 50.000 polovnih automobila s euro-3 i euro-4 motorom, a od ukupnog broja uvezenih polovnjaka, gotovo 35.000 staro je između 14 i 20 godina, dok je oko 25.000 na drumovima više od decenije.
  • Dusko

    09.08.2019 12:08
    Vozila iz uvoza stara preko 15 godina negativno uticu na novcanik.
    Uvoze krseve iz Holandije i Nemacke iz centara za reciklazu, gde ga je prvi vlasnik oterao na mlevenje.
    Uvoznici polovnjaka iz Holandije kupuju kola sa predjenih 500.000 , poliraju ih, vade lampice sa greskama iz komandne table...
    Uglavnom kupca uvale u finansijske probleme jer ti automobili ne mogu da se poprave.
    Ali su zato u prvim redovina u crkvi i pustaju bradu da bi sakrili neimanje obraza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija