Milošević: Zbog bivšeg direktora zatvora, iz državnog budžeta isplaćeno 10 miliona dinara za odštete

Budžet Srbije je, na osnovu sudskih presuda platio deset miliona dinara zbog kršenja zakona koje je činio bivši upravnik zatvora "Nova Padinska skela" Milan Pavlović, jer nije isplaćivao novac za putne troškove, izjavila je predsednica Sindikata pravosuđa Slađanka Milošević.
Milošević: Zbog bivšeg direktora zatvora, iz državnog budžeta isplaćeno 10 miliona dinara za odštete
Foto: 021.rs
Milošević je na konferenciji za novinare rekla da je od tih 10 miliona dinara, pola za kamate i troškove postupka, a da je sve to moglo biti izbegnuto da je javno pravobranilaštvo radilo posao za koji su plaćeni.
 
Kako je objasnila, Pavlović, koji je sada sklonjen na mesto zamenika upravnika specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, kao razlog za neisplaćivanje putnih troškova, po zakonu obavezujućih, navodio je to što oni nisu podnosili zahtev za isplatu.
 
"To je imperativna odredba zakona i obaveza poslodavca", naglasila je Milošević, precizirajući da je 90 radnika novog zatvora u Padinskoj skeli podnelo tužbu za isplatu putnih troškova, a 127 protiv Pavlovića za mobing.
 
Činjenicu da krivična prijava Sindikata pravosuđa protiv Pavlovića nije odmakla dalje od predistražne faze, Milošević je okarakterisala kao poražavajuću, jer policija neće ni da odgovori ni da postupi na šest ili sedam zahteva tužilaštva, a onda i ta prijava "šeta" od Višeg do osnovnog tužilaštva.
  • Mitke iz zatvora

    08.08.2019 22:34
    Kamate
    Polovine od dosuđenih iznosa odnosi se na kamate i troškove sudskog postupka. U pravu je gospodja šta rade u pravobranilaštvu, trebalo bi i oni da odgovaraju za nesavestan rad.
  • Svašta

    08.08.2019 15:33
    Ako je to isplata putnih troškova za zaposlene, oni bi svakako bili isplaćeni iz budžeta i da ih je upravnik doborovoljno i u mesečnim tranšama isplaćivao.
    Znači , nije zbog Pavlovića 10 miliona isplaćeno iu budžeta, već zbog zakona o radu.
    10 milona dinara košta prevoz zaposlenih u zatvoru.
    E što je to puno para, nije kriv Pavlović

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija