Srbija će dobiti još 1.272 inspektora

Vlada Srbije usvojila je trogodišnji akcioni plan za zapošljavanje inspektora i drugih službenika u republičkim inspekcijama, koji predviđa zapošljavanje 1.272 inspektora do kraja 2021. godine, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.
Srbija će dobiti još 1.272 inspektora
Foto: Pixabay
Prema tom planu, do kraja ove godine biće zaposleno 298 inspektora, u 2020. godini 504 inspektora, a u 2021. godini 470 inspektora.
 
Resorna ministarstva će ove, i u naredne dve godine, u skladu sa Trogodišnjim akcionim planom raspisati javni konkurs za popunjavanje izvršilačkih radnih mesta koja obuhvataju poslove inspekcijskog nadzora.
 
Ministar Branko Ružić podsetio je da je Vlada Srbije nedavno usvojila i uredbu kojom je omogućeno da republički inspektori dobiju zvanje samostalnog savetnika i veće plate. Unapređenjem u zvanje samostalnog savetnika i povećanjem koeficijenta, zarada inspektora iznosiće između 60.000 i 70.000 dinara, u zavisnosti od rezultata koje su pokazali u prethodnom periodu.
 
Inspektorima u lokalnim i pokrajinskim inspekcijama prošle godine uvećan je koeficijent za rad na terenu, što je stvorilo uslove da im plata bude povećana do 20 odsto, naveo je Ružić i dodao da je 36 inspekcija krenulo da radi u novom informacionom sistemu eInspektor.
  • sapienti sat

    09.08.2019 01:27
    Tooo, samo lupaj poreze, takse, kažnjavaj, muzi narod! Kontroliši, kontroliši, kontroliši!!! I izmišljaj što gluplja pravila, kako bi mogao napisati što više kazni!
    Jooj, kad se ovde digne kuka i motika!
    Ali, jok, može ovaj narod još mnogo toga da istrpi. Važno je samo da može da odgleda novu rundu rialitija i da mu iz sokoćala neko stalno ponavlja kako nam je sve bolje i bolje.
  • Tokmak

    08.08.2019 21:03
    Poznato je koliko je inspekcija korumpirana. Ko će izdržati još ovoliko novih inspektora koji će tražiti svoj deo kolača.
  • Kaćanka

    08.08.2019 20:20
    Vreme je
    Kako se postaje inspektor...imam i iskustva i znanja na pretek...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija