Koridor 11 zvaće se po Milošu Obrenoviću

Novi put koji povezuje Beograd i Čačak, a u budućnosti bi trebalo da dosegne sve do Crne Gore, nosiće ime kneza Miloša Obrenovića.
Koridor 11 kroz Srbiju će se zvati autoput Miloša Velikog, saznaju Novosti.
 
Budući put za južni Jadran prolazi i kroz Takovo, u kojem su se srpske starešine okupile u aprilu 1815. i odlučile da podignu drugi ustanak protiv Turaka na čelu sa Milošem Obrenovićem.
 
Autoput bi trebalo da poveže Beograd i Bar. Njegova ukupna dužina je, prema projektu Saobraćajnog instituta CIP, oko 420 kilometara, a od toga je oko 260 kilometara kroz Srbiju. 
 
Do sada je otvoreno 40,3 kilometra od Ljiga do Preljine, a od 18. avgusta će biti pušteno u saobraćaj još oko 60 kilometara od Obrenovca do Ljiga.
 
Prema najavama nadležnih, do kraja godine bi trebalo da bude okončana i izgradnja deonice od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 kilometara. Tada će konačno Beograd i Čačak biti povezani autoputem sa šest traka. U narednom periodu predstoji izgradnja još oko 120 kilometara auto-puta koji će voditi ka granici sa Crnom Gorom.
  • Kaćanka

    11.08.2019 18:12
    @Sodoma i Gomora
    Bolje da si ćutao!!
  • @ISTORICCAR

    10.08.2019 09:05
    Ja mnogo ne znam srpsku istoriju, ali mentalitet srba znam, ove osobine i radnje skroz lice na nesto na sta bi se ovaj narod lozio i izabrao za vodju.
  • Dzo

    09.08.2019 22:00
    E to su ljudi koji od svega prave ogroman MARKETING! To smo mi uvek zeljni cirkusa i gluposti! Zato su nas svi i prestigli jer se bavimo glupostima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.