Svedočenje bivšeg SNS bota: Moralne dileme nadvlada strah za egzistenciju

Botovanje organizuju funkcioneri Srpske napredne stranke, a namera je stvoriti lažnu sliku zadovoljstva vlašću, navodi član SNS i bivši pripadnik internet tima vladajuće partije.
Svedočenje bivšeg SNS bota: Moralne dileme nadvlada strah za egzistenciju
Foto: Pixabay (ilustracija)
Najveći deo botova radi u javnim preduzećima, pa posledica odbijanja naređenja može da bude i otkaz, svedoči ovaj naprednjak sa juga.
 
U intervjuu Južnim vestima naprednjak koji je želeo da bude anoniman objašnjava da evidenciju partijskih internet aktivnosti - takozvano botovanje, vodi lokalni odbor koji izveštaje šalje centrali u Beogradu, pa oni daju kritiku ukoliko članovi nisu aktivni ili daju loše komentare.
 
Odbijanje partijskih naređenja ima i posledice.
 
"Posledice? Naravno da ih ima. Uglavnom su članovi internet tima zaposleni u javnom sektoru i možete da zamislite koja tu posledica može da bude. Prestanak radnog odnosa ili šta već", kaže ovaj bivši bot.
 
Slika koju botovi stvaraju komentarisanjem na internetu je lažna, svedoči bivši bot, ali moralne dileme nadvlada strah za egzistenciju.
 
"To jeste moralni problem i dilema u svakom slučaju da obrazovanom čoveku neko naređuje pišite tako i tako na tu i tu vest, odnosno u prilog SNS, ali na drugoj strani, kad nemate obezbeđen materijalni status, kad nemate posao za stalno, zaista se ne postavlja nikakvo drugo pitanje", navodi ovaj naprednjak.
 
Kompletno svedočenje bivšeg člana internet tima SNS pogledajte na sajtu Južnih vesti.
  • Svi znamo

    10.08.2019 23:00
    @@Preduzetnik
    Naravno da se i Agencije za marketing mogu platiti iz budžeta. Raspiše se konkurs za "projekat",a "projekata" ima raznih...
    Od čega žive NVO?
    Od čega žvi opozicija?
    Od čega živi pozicija?
    Zbog čega se bavite politikom svi od reda?
    Zbog budžetskih para.
  • @Preduzetnik

    10.08.2019 18:29
    Zato sto ne placaju svojim nego parama iz budzeta i zato sto nijedna marketinska agencija ne moze da zaobidje Google captcha-u (a ni FB/twitter detekciju uredjaja). Zato i Kinezi koriste click farme a ne neki software
  • Preduzetnik

    10.08.2019 16:34
    nemam ime i prezime
    Ne znam koliko te plaćaju,ali pišeš loše komentare.
    Ne zvuči lepo ta priča da su u politici sva sredstva dozvoljena, bolje bi zvučalo da objasniš da se radi o marketingu za koji su ti ljudi legalno plaćeni.
    Svuda u svetu političari angažuju stručnjake za marketing da im rade kampanje.
    Tako da ne verujem da je ova priča o SNS botovima tačna.
    Što bi iko plaćao ovilike "botove" kada taj posao jeftinije i bolje odredi Agencija za marketing?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.