Novoizgrađeni deo autoputa biće otvoren 18. avgusta

Spajanje deonica na Koridoru 11 koji će se kroz Srbiju zvati Autoput Miloša Velikog, zakazano je za 18. avgust u Ljigu, na ulazu u tunel Brančić.
Trasa od Obrenovca do Ljiga dugačka je 68 kilometara.
 
"Ovo će biti moderan autoput, izgrađen po svim standardima, širine je 28,4 metara, sa brzom, srednjom i zaustavnom kolovoznom trakom. U toku su završni, kozmetički radovi poput pranja kolovoza i sve će biti spremno do 18. avgusta kada će ova deonica biti puštena u saobraćaj", rekao je Nebojša Pavlović, savetnik ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović.
 
Najzahtevnija tačka na deonici od Obrenovca do Ljiga upravo je tunel Brančić, dug 944 i širok 8,5 metara, koji je zbog loših geoloških uslova usporio radove, prenosi agencija RINA.
 
"Taj tunel nam je napravio najviše problema. Naišli smo na jako loš geološki materijal i niz nepredviđenih situacija, ali izborili smo se sa svim tim izazovima. Signalizacija je već upaljena, urađen sistem za ventilaciju i uspostavljen SOS sistem", naveo je Pavlović.
 
Zbog povezivanja s novoizgrađenom deonicom autoputa obustavljen je saobraćaj na deonici od Ljiga do Preljine, a sav saobraćaj je preusmeren na Ibarsku magistralu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.