FOTO: Na Gradini zaplenjeno kilogram i po srebrnog nakita i 12.000 evra

Kilogram i po srebrnog nakita i 12.000 evra zaplenjeno je na graničnom prelazu Gradina.
U prvom slučaju je 12. avgusta sprečen pokušaj jedne putnice da u zemlju prokrijumčari skoro kilogram i po srebrnog nakita. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao autobus beogradskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Istanbul-Beograd. 
 
 
Putnici su carinicima rekli da sa sobom nose samo lični prtljag. Delovalo je da je zaista tako, sve dok ispod postave u koferu jedne putnice iz Rume nije pronađeno oko 700 lančića, narukvica i minđuša od srebra. 
 
Krijumčareni nakit je zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnice pokrenut pred nadležnim sudom. 
 
 
Dan ranije je, takođe na ulazu u zemlju, otkriveno ukupno 32.000 neprijavljenih evra. U prekršaju se našao bračni par bugarskih državljana koji su putovali automobilom BMW austrijskih registarskih oznaka. 
 
 
Oni su na uobičajeno pitanje o tome da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli rekli da sa sobom nose samo lični prtljag. 
 
 
Međutim, carinici su u torbici vozača pronašli 32.000 neprijavljenih evra, od čega je putnicima vraćeno po 10.000 evra, koliko iznosi dozvoljena suma koja se bez prijavljivanja može preneti preko granice, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred sudom. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.