Branilac: Saša Mirković štrajkuje glađu, uhapšen pre raspisivanja poternice

Nekadašnji predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković štrajkuje glađu od kada je izručen Srbiji, nakon hapšenja u petak u Crnoj Gori, a još ne zna po kom osnovu je u Centralnom zatvoru, rekla je njegova advokatica Nataša Tošić.
Branilac: Saša Mirković štrajkuje glađu, uhapšen pre raspisivanja poternice
Foto: Medija centar Beograd
Ona je navela da nalog suda da se javi na izdražavanje kazne jer je pravosnažno osudjen da je oštetio budžet Zaječara glasi na 21. oktobar, a ne na avgust, kao i da je smešten u istražnom delu beogradskog Centralnog zatvora gde ne idu lica na izdržavanje kazne.
 
"Poternica za Mirkovićem nije postojala u trenutku kad je uhapšen, ona je izdata tek oko 22h uveče u petak, malo nakon što je predat Srbiji", rekla je Tošić. Prema njenim rečima, da je postojala poternica Mirković bi u Crnoj Gori bio u ekstradicionom pritvoru, posle čega sledi procedura o eventulanom izručenju.
 
Ona je pozvala Osnovni sud da joj dostavi zašto je njen branjenik u zatvoru i saopštila da je uputila zahtev Višem sudu u Beogradu da se Mirkoviću kazna od godinu dana zatvora zameni kućnim zatvorom zbog njegovog zdravstvenog stanja, zbog kojeg, navela je, inače uzima lekova, ali to sad ne čini jer i na taj način štrajkuje.
 
Ona je izjavila da je izručenje Mirkovića "predmet neke trgovine" Crne Gore sa Srbijom i da je izložen "progonu jer je politički neistomišljenik sa Aleksandrom Vučićem, zbog čega je napustio Srpsku naprednu stranku 2015. godine". Prema njenim rečima, izručenje je povezano i s time što je Mirković bio producent emisija koje su "prve započele istraživanje ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na Kosovu".
 
Objašnjavajući šta se dešavalo prethodnih nekoliko dana, Tošić je rekla da je iz medija saznala da je njen branjenik lišen slobode u petak u Crnoj Gori i da je od tamošnjih kolega čula da mu je rečeno kako nema urednu prijavu boravka i da će prekršajno odgovarati.
 
"Međutim, službenim kolima je dovezen do Srbije i tu predat", rekla je Tošić.
  • VladaN

    13.08.2019 19:34
    Neće mu ništa...
    ... faliti. Inače šta se družio sa ološem? Isti su?
  • /

    13.08.2019 18:39
    /
    ovde svi nesto strajkuju gladju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija