Stanje poreza na imovinu može se proveriti preko mobilne aplikacije

Od danas je svim obveznicima omogućeno da putem mobilne aplikacije Moja LPA imaju uvid u stanje poreza na imovinu za teritoriju cele Srbije.
Stanje poreza na imovinu može se proveriti preko mobilne aplikacije
Foto: Pixabay (ilustracija)
Aplikacija Moja LPA je besplatna i dostupna je i za Android i iOS korisnike, navedeno je u saopštenju Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.
 
"Ovo je prva mobilna aplikacija koju je razvila i objavila Кancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i predstavlja još jednu kariku u realizaciji sveobuhvatne reforme sistema javne uprave u efikasan servis građana, ali i prvi korak u razvoju mUprave", istakao je direktor Кancelarije za IT i e-upravu Mihailo Jovanović.
 
Dodao je da je plan da se aplikacija razvija, kao i da se razvija platforma preko koje će sve usluge javne uprave biti dostupne putem mobilnog telefona.
 
Putem mobilne aplikacije Moja LPA omogućen je uvid u stanja poreza na imovinu korišćenjem korisničkog imena i lozinke, a zahtev za dodelu korisničkog imena i lozinke poreski obveznici lično mogu podneti u nadležnoj lokalnoj poreskoj administraciji. Ukoliko je neko obveznik u više lokalnih poreskih administracija, nalog je dovoljno otvoriti samo u jednoj.
 
Preporuka građanima prilikom otvaranja naloga je da se obrate lokalnoj poreskoj administraciji po mestu prebivališta, a za firme po mestu sedišta. Podseća se da je puštanjem u rad Portala jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije lpa.gov.rs, početkom ove godine, građanima, privredi i državi omogućeno da na klik dođu do informacija o svom porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima, da podnesu prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, kao i da izvrše elektronska plaćanja obaveza.
 
Pogodnost elektronskog podnošenja prijave za utvrđivanje poreza na imovinu naročito znači za firme, jer svake godine mora da se ponavlja ovaj postupak.
 
Do sada je putem portala LPA prijavu imovine elektronskim putem izvršilo skoro 55.000 firmi i 350 građana, a elektronski je izvršeno i više stotina plaćanja.
  • Slobodan

    26.05.2021 11:02
    Neopravdana kamata
    Poreska uprava Voždovca, npr, ove godine je dostavila Rešenje o Porezu 20.5.2021, ali su na Rešenju napisali da je PRIMLJENO 16.04.2021! Verovatno da bi obračunali kamatu na nedoplaćenu Razliku poreza za 30 dana, tj do 15.5.2021. Ako želite da to reklamirate, morate da uplatite Taksu za reklamaciju u iznosu od 480,00 dinara, znači približno istu vrednost koju bi vam obračunali za neopravdanu kamatu... Obrni, okreni, država Srbija će da vam dodatno naplati na ime "Poreza za nekretnine" svojih 500 dinara...
  • Vlada

    24.03.2021 13:30
    Hoćemo u Evropu
    Da bi saznali koliko si dužan državi, jednostavno možete pristupiti preko 15 klikova na portalu eporez, zaboraviš i zašto si ušao na taj portal,. Zašto jednostavno kad mogu još malo da nam zakomplikuju život. Za proveru poreza u CG, dosta je da ukucate opštinu i jmbg i izlistaju vam sve u 2 min i to sa dva klika. Daleko smo mi od Evrope zato:Putuj Evropo
  • Miloš

    22.12.2020 12:07
    Sramota
    Ovo je sramota od aplikacije. Mene bi bilo sramota da je potpišem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.