Milinković: Vozači koji dojavljuju jedni drugima gde su saobraćajne patrole čine medveđu uslugu

Vozači koji obaveštavaju jedni druge o pozicijama saobraćajnih patrola preko društenih mreža i aplikacija čine jedni drugima medveđu uslugu, tvrdi zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković.
Milinković je za RTS rekao da bi svi oni koji su izazvali nezgodu pod dejstvom alkohola bili srećni da ih je policija pre toga zaustavila. Zbog toga će tokom "Beer festa" u Beogradu biti angažovano više saobraćajnih policajaca, ali i veći broj patrola na motociklima.
 
Kaže i da pojačane kontrole tokom leta u kombinaciji sa kampanjama daju rezultate i da je za četiri godine procenat nezgoda u kojima su učestvovali vozači pod dejstvom alkohola smanjen sa 15,4 na 13 odsto. To je, kako je precizirao, gotovo 200 saobraćajnih nezgoda godišnje manje.
 
Kada je reč o akciji pojačane kontrole brzine, Milinković je rekao da je očigledno da veliki broj vozača nije pratio medije ili je jednostavno smatrao da se to na njih ne odnosi, jer je otkriveno gotovo 5.000 prekršaja za prva dva dana.
 
Akcija se nastavlja i u narednim danima, a kontrole će se vršiti radarskim uređajima sa i bez zaustavljanja vozila, kamerama, presretačima...
  • Boro Čorbo

    19.08.2019 15:21
    U banatskoj pustari
    Popasem kaznu pre tri dana negde u Banatu sa 68 km/h. Nigde nikoga! Nisam imao predstavu da je naseljeno mesto kolika je pustara i još sam mislio da vozim sporo. Izlaz iz sela, stoje kod table u krivini. Bez diskusije. Ljubazno mi kaźu posle da verovatno nisam tuda nikada prolazio pa zato nisam očekivao da tu stoje i da ne skidaju bodove jer samo pune budžet. Ja koji kao kreten vozim uvek po ograničenju da me svi cimaju ajde malo brže. Posle sam blicao pandurskim automobilima da ih upozorim na pandure. Kao zakoče da bi se okrenuli, džukele!
  • Jakov

    17.08.2019 15:57
    Ajde pametnjakovicu nemoj traciti praznu slamu. Svako u NS zna cije kamione policija NE SME DA ZAUSTAVLJA! I ti onda pricas o zakonima, propisima i postovanju istih. Ove jedan te isti zakon ne vazi za sve, a sve ostali sto pricas su bajke za malu decu!
  • Darjan

    17.08.2019 02:01
    Krenuo sam u 10 uvece na Exit festival iz Zrenjanina na Tomosu T-11.negde kod Tise padne mi torba sa motora.dok sam je vracao na mesto vidim da mi ne radi zadnje svetlo.(lud jesam krenuti sa tomosom za Ns a bas toliko, bez svetla nisam, sve je bilo ok kad sam krenuo.tako sam i objasnio patroli koja me je zaustavila kod Zabaljske r. , naravno motor je registrovan kad i moj cale i nikad vise.saobracajac me je pozvao da udjem u \Pezo\ i na moje iznenadjenje umesto kazne i slicne rabote covek je upalio auto i odvezao me do pumpe u Zablju da kupimo sijalicu, naravno, za moj moderni motor nije bilo tih lampi pa je covek pozvao prijatelja i pomogao mi.rekao mi je svaka mi cast sto imam volje voziti taj motor van grada ali nije me mogao pusti bez svetla ..
    Vec sledece zaustavljanje bilo je klasika.posto sam taksista novcanik mi je uvek pun sice, gomila para od hiljadu-dve-tri..kad je dotocni to video dok sam vadio dokumenta mnogo sr uspalio.probao je za brzinu bez radara da me "kazni" pa kad mu se to izjalovilo pretio mi je sa skidanjem tablica zbog napukle soferke 3cm...paru mu nisam dao.tuzno je sto onakve pojedince kao sa pocetka mog komentara preziremo zbog prljavstine koje ima previse u njihovim redovima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija