RHMZ upozorio na nevreme s gradom i olujnim vetrom

Hidrometeorološki zavod upozorio je da se na jugu i istoku Srbije očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom.
RHMZ upozorio na nevreme s gradom i olujnim vetrom
Foto: Pixabay
Kako se navodi, oblačnost koja će pre podne i sredinom dana na severu i severozapadu Srbije uslovljavati lokalno obilne pljuskove sa količinom padavina većom od 20 milimetara za tri sata, posle podne i uveče izmestiće se ka jugu i istoku Srbije.
 
Sutra će na severu Srbije i u Negotinskoj Krajini biti pretežno sunčano, dok će u ostalim krajevima biti umereno do potpuno oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom.  Posle podne i uveče očekuje se postepeno razvedravanje. 
 
Vetar će biti umeren, na istoku i u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni, uveče u slabljenju. 
 
Najniža temperatura kretaće se od 14 do 19 stepeni, a najviša od 23 do 26 stepena, u Negotinskoj Krajini do 29.
 
U petak će na severu Srbije i u planinskim predelima biti promenljivo oblačno, a u ostalim krajevima pretežno sunčano. 
 
Od subote u svim krajevima pretežno sunčano i postepeno toplije. 
 
U nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice najviše temperature biće od 32 do 35 stepeni.
  • Ns 49

    15.08.2019 04:30
    Na satelitskim direktnim prikazima nema oblaka koji nam dolaze pa mi nije jasno odakle njima ova inforamcija. Eto sinoć je u Beogradu bilo lepo vreme a odložen je fistival piva zbog najave obilnih padavina. Ne razumem kako da pogreše za tako kratak vremenski period.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija