Mali: Otvaranje novih puteva je simbol napretka Srbije

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da očekuje da u oktobru bude otvoren istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj i poručio da je otvaranje novih puteva u našoj zemlji simbol napretka Srbije.
"Ulaganje u infrastrukturu pokazuje koliko je Srbija napredovala i koliko želimo da kroz bolju infrastrukturu poboljšamo kvalitet života građana Srbije i učinimo Srbiju boljim i atraktivnijim mestom za investiranje", rekao je Mali gostujući na Pinku.
 
U nedelju se otvara deonica od Obrenovca do Ljiga na Koridoru 11, ukupne dužine 62,7 kilometara, podsetio je ministar. Sa otvaranjem deonice od Obrenovca do Čačka, punog profila autoputa dužine 103 kilometara, stizaće se od mesta do mesta za nešto manje od sat vremena.
 
Podseća da je 18. maja ove godine "probijena" Grdelička klisura, otvoren južni krak Koridora 10. Dalje navodi da se rade i delovi Koridora 11 od Obrenovca do Surčina, a to će biti, kaže, gotovo na kraju godine.
 
Od Surčina do Čačka u dužini od 120 kilometara će biti pun profil autoputa.
 
"Požega-Preljina, takođe se radi, a u oktobru očekujemo otvaranje i istočnog kraka Koridora 10 do Bugarske", rekao je Mali.
 
Moravski koridor počinje da se gradi u septembru, oktobru, a povezivaće Koridor 10 i 11.
 
Četiri milijarde evra dodatnih je predviđeno za putnu i železničku infrastrukturu u šta nije uračunat Moravski koridor koji se gradi ove godine i košta 800 miliona evra, ali taj novac je, kaže, već obezbeđen.
  • izdrzaobezfunkcije

    15.08.2019 16:12
    Pa, u pravu je.
    Svi ti putevi sa rupama, rusenjima tokom gradnje itd jesu simbol njihovog "napretka".

    A mozda je mislio na sam cin otvaranja? Pa i to je...
  • ST

    15.08.2019 14:20
    Za botovsku raju...
  • Cocco

    15.08.2019 14:09
    O jeeee!
    Toliko je novih puteva da se već oseća nedostatak političara da otvaraju te puteve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija