Pritisci na "opozicione" opštine uoči predizborne kampanje

Osim parlamentarnih izbora koji će biti održani u martu ili aprilu sledeće godine, građani će glasati i za lokalne samouprave, a pritisci u opozicionim opštinama u Srbiji sve su učestaliji.
Pritisci na "opozicione" opštine uoči predizborne kampanje
Foto: 021.rs
Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović u skandalima koji potresaju tu opštinu, uz akcije tužilaštva i policije, vidi napad SNS.
 
Pritisci u opštinama gde vlast nema SNS su samo pokazatelj da se bliže opšti izbori, ocenjuju u CESID-u.
 
U opštini koja bi trebalo da bude poznata po industriji u poslednje vreme najviše se proizvode afere protiv aktuelne vlasti koja je opzicija naprednjacima. Predsednik opštine Saša Paunović tvrdi da za to postoji plan u SNS.
 
"Reč je o tome da je u maju Srpska napredna stranka imala istraživanje javnog mnenja i mi imamo to istraživanje iz toga se vidi da oni nemaju šanse da pobede na lokalnim izborima, osim ako nas nekako ne sklone pre lokalnih izbora. Mogu nas skloniti diskreditacijom u javnosti kroz korišćenje njihovih medija ili da nas prosto fizički sklone konstruisanjem optužbi protiv lica koje vode javne službe za neke minimalne prekršaje, a da se iz toga prave afere koje će se koristiti za njihove medije", kaže Paunović.
 
"Ono što je vrlo verovatno razlog pojačanog pritiska u opozicionim opštinama jeste da se ti izbori približavaju i da je potrebno da se uoči izborne kampanje napravi atmosfera koja bi u ovom slučaju pogodovala SNS u samoj njihovoj kampanji", smatra Bojan Klačar iz Cesida.
 
Atmosfera se stvara i u pojedinim beogradskim opštinama. Stari grad nije uspeo u odbrani bazena 25. maj, a u toj opštini naprednjaci takođe nisu na vlasti.
 
"Mi smo pored toga doneli i jedan šlauf, Vesić Goranu da se bolje snađe u vodi, ali taj šlauf ga neće spasiti od moralne, političke i krivične odgovornosti", rekao je Marko Bastać 16. jula.
 
Od 145 opština koliko ih ima u Srbiji na prste jedne ruke mogu se nabrojati one u kojima vlast nema SNS - Čajetina, Šabac, Stari grad i Paraćin.
 
Opširnije na sajtu N1.
  • Dule

    17.08.2019 09:07
    Bravo za te opštine, malo ih je al su protiv jednoumlja,kriminala i apsolutne vladavine nesposobnih jajara...Zamisli hoće svako selo ,Mz, ulicu,kuću, pa to je već bolesno...Gomilaju člansvo, niko ih ne kontroliše, bacaju i kradu pare kako im se ćefne, pa će da sve rasprodaju i unište uz pomoć stranih sila!Opozicija je isto leglo propalih, potkupljivih sisica, pa se ova bagra raširila u svim porama društva i to mora prestati i zaustaviti se, jer su ološ nevidjeni i ne može se od njih živeti, za početak svi mediji , osim par nek se zovu po Vučiću, a posle i sve ostalo, majko na šta smo mi spali i kakav narod ovde živi...
  • Milan

    17.08.2019 08:32
    Svaki totalitarni rezim nastoji po svaku cenu da ima apsolutnu vlast ,na svim nivoima.Apsolutnom kontrolom stvara se ambijent u kome nema kritike vlasti niti njene kontrole.Vlast moze da radi sta god hoce.Srbija je ,nazalost sve blize takvom modelu vladavine.
    Do cega su takvi modeli doveli pojedine narode i kakve posledice su ostavili, imamo dosta primera u blizoj i daljoj proslosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija